Dinkić: Još investicija iz Emirata

Uz pomoć investicija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Srbija može da razvije avio-industriju kako je razvila i auto-industriju, smatra Mlađan Dinkić.

Srbija

Izvor: Tanjug, RTV Pink

Ponedeljak, 09.12.2013.

14:26

Default images

Zamenik predsednika Komiteta za saradnju sa UAE Mlađan Dinkić smatra da Srbija ima veliku šansu da realizuje mnogo više investicija sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima nego što je do sada napravljeno.

Dinkić je na TV Pink rekao da je već dosta urađeno sa stvaranjem "Er Srbije", a da je naredni korak ugovor sa "Mubadalom", i to za dva projekta, a jedan od njih je naučno-istraživački centar za čipove.

"To je jako realno i blizu. Njihov izvršni direktor bio je ovde u Beogradu pre nekoliko nedelja, videli smo se zajedno sa (prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom) Vučićem i radimo na finalizaciji osnove za ugovor, koji bi trebalo uskoro da se potpiše", naveo je Dinkić.

U tom slučaju, objasnio je on, sledeće godine bi mogao da bude izgrađen naučno-istraživački centar za čipove čije vrednost je oko 100 miliona dolara.

Drugi projekat odnosi se na mogućnost proizvodnje komponenata za avione tipa "erbas" i "boing".

"Kao što smo razvili auto-industriju, tako možemo i avio", rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: