"Moravski auto-put na proleće 100%"

Ministar građevine Velimir Ilić rekao je da će gradnja Moravskog koridora, koji bi trebalo da poveže Koridor 10 i Koridor 11, početi na proleće, piše Danas.

Srbija

Izvor: Danas

Četvrtak, 05.09.2013.

10:04

Default images

"CIP je već završio idejni projekat, do oktobra, kad ćemo biti u Pekingu, sve će biti gotovo i radove počinjemo na proleće sto posto“, rekao je Ilić na prezentaciji"Vrnjačka Banja - spremna za Evropu“, koja je povodom 145 godina turizma u tom poznatom turističkom mestu održana u beogradskom hotelu "Metropol“.

"Auto-put će biti završen za četiri godine“, rekao je tom prilikom državni sekretar u Ministarstvu za regionalni razvoj Dragan Stevanović .

Prezentaciji Vrnjačke Banje su prisustvovali mnogi predstavnici Srpske napredne stranke (šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić, savetnik prvog potpredsednika Vlade Srbije Siniša Mali) koja je osvojila izbore u tom poznatom turističkom mestu.

Velimir Ilić je rekao da će Moravski koridor biti finansiran kineskim kreditom sa kamatom od dva odsto i grejs periodom od pet godina.

"To je najjevtiniji kredit na svetu“, rekao je Ilić.

Moravski koridor, odnosno auto-put Pojate-Preljina, trebalo je da počne da se gradi maja ove godine.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović rekao je da restrukturiranje Hotelsko-turističkog preduzeća "Fontana“ završeno i da se očekuje da Agencija za privatizaciju objavi poziv za traženje novog vlasnika tog više puta neuspešno privatizovanog kompleksa hotela.

Novi vlasnik trebalo bi da tokom naredne dve godine uloži u "Fontanu“ 10 miliona evra, da podigne njenu kategorizaciju i da u roku od pet godina završi odavno započetu "Zvezdu 2“.

Đurović je najavio i da će u Vrnjačkoj Banji biti otvoren Fakultet za zdravstvo. Sledeće godine biće upisana prva generacija studenata.

Fakultet se otvara u saradnji sa Evropskim centrom za mir i razvoj i Univerzitetom Kragujevac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: