Čega se odričemo zbog krize?

Ekonomska kriza, poskupljenja i niske zarade, većinu građana Srbije primorale su da promene životne i kupovne navike.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2013.

12:00

Default images

Istraživanja govore da se najteže odričemo proslava i cigareta, a zabrinjava podatak da najmanje novca izdvajamo za odlazak kod lekara i obrazovanje. Stručnjaci kažu da je neophodno napraviti listu prioriteta.

Prema istraživanju, Srbi se najčešće odriču kupovine nove odeće, obuće, novina, knjiga, putovanja i obroka van kuće. Apeli za štednju su svakodnevni.

"Postavlja se pitanje šta učiniti kada više ne bude bilo šanse za štednju, kad više ne budemo imali čega da se odreknemo. Šta učiniti u situaciji kada dođemo do nivoa u kom smo isprobali sve mogućnosti štednje", kaže Nikola Makojević, ekonomista.

Prve na udaru krize našle su se velike investicije poput kupovine stana ili automobila. Krizu osećaju i mladi. Večernji izlasci su, kažu, sve ređi, a o putovanjima u inostranstvo i ne razmišljaju.

Interesantno je da je lista stvari kojih ćemo se najpre odreći, kod nas nešto drugačija. Najteže se odričemo proslava i cigareta, a zabrinjava podatak da se visoko na listi stvari koje najpre bivaju precrtane, nalaze odlazak kod lekara i obrazovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: