Kosovo među devet najsiromašnijih

Pod naslovom 'Kosovo zemlja bede' prištinski mediji prenose izveštaj jedne njujorške agencije koja je Kosovo svrstala među 9 najsiromašnijih regiona na svetu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.02.2013.

13:34

Default images

U izveštaju o Indeksu siromaštva za 2013. godinu ocenjuje se da je Kosovo, sa stopom nezaposlenosti od 45,3 odsto, gore od Avganistana i Svazilenda, a ruku pod ruku sa Džibutijem, Zimbabveom i Burkinom Faso po pitanju nivoa nezaposlenosti i inflacije, piše Pres Tribuna.

Civilno društvo na Kosovu ocenjuje da ocena nije neočekivana.

"Biznis Insajder", novinska agencija sa sedistem u Njujorku, svrstava Kosovo na deveto mesto na spisku od 25 najširomašnijih regiona, Izveštaj je urađen na osnovu podataka Američke obaveštajne agencije o nivou inflacije i nezaposlenosti. Amerika, da podsetimo, tretira Kosovo kao nezavinu zemlju.

Kosovo u tom izveštaju ima indeks siromaštva 53,6 i svrstano je na deveto mesto, sa inflacijom od 8,3 odsto i 45,3 odsto nezaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: