EBRD daje kredit Zemunu?

EBRD je objavila da razmatra odobravanje kredita od 13,5 miliona evra za izgradnju maloprodajnog parka u Zemunu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 13.10.2012.

10:31

Default images

Kako se navodi na sajtu EBRD, kredit je namenjen kompanijama Jelmil i Konzulpro, osnovanim u Srbiji, a koje su u vlasništvu izraelskih kompanija Jerusalim ekonomi (Jerusalem Economy) i Industrijal bilding korporejšon (Industrial Building Corporation).

Vrednost investicije u izgradnju maloprodajnog parka sa objektima površine 15.309 kvadratniH metara i parkingom za 385 automobila procenjena je na 25,5 miliona evra.

EBRD je ocenila da će kroz podršku tom projektu omogućiti ulazak iskusnih kompanija za razvoj nekretnina na srpsko tržište i pomoći uvodjenje modernog maloprodajnog koncepta na nedovoljno razvijena tržišta Beograda i Srbije.

Dodaje se i da je Beograd u ranoj fazi razvoja maloprodajne sa 20 odsto manje modernog prodajnog prostora po stanovniku od drugih glavnih gradova zemalja centralne i istočne Evrope.

Odbor direktora EBRD će razmatrati odobravanje kredita na sednici 13. novembra, navodi se na sajtu te finansijske institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: