I Kinezi hoće projekte u Srbiji

Kineska kompanija Čajna Šandong internacional zainteresovana je za gradnju autoputa na Koridoru 11 i puteva Pojate-Preljina i Novi Sad-Šabac-Loznica.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.09.2012.

12:44

Default images

Zainteresovanost kineskih kompanija potvrđuje generelni direktor te kompanije Meng Jan (Yan).

On je agenciji Beta kazao da je kineska kompanija predala ponudu za gradnju deonica Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig na Koridoru 11 Ministarstvu urbanizma i građevinarstva i predložila izgradnju deonice Beograd-Obrenovac po modeju javno-privatnog partnerstva.

Jan nije precizirao kakav je odogovor dobio od srpskih zvaničnika ni kada bi mogla da počne realizacija tih projekata.

"Sigurni smo da uz našu vrhunsku tehnologiju, menadžment i kvalitet možemo da doprinesemo razvoju srpske infrastrukture i donesemo korist
srpskom narodu
", kazao je Jan i podsetio da je Čajna Šandog internacional izgradila most dug 42 kilometra u oblasti DJingdao.

Jan je kazao da je tokom posete Beogradu razgovarao sa zvaničnicima iz Ministarstva građevinarstva i urbanizma Srbije i Ministarstva lokalne samouprave i regionalnog razvoja.

On je precizirao da je kompanija Čajna Šandong internacional Ministarstvu lokalne samuprave i regionalnog razvoja predala pismo o namerama za izgradnju takozvanog Moravskog koridora, odnosno puta od Pojata do Preljine i puta koji bi povezao Novi Sad, Šabac i Loznicu.

Jan je kazao da su se za projekte u Srbiji zaniteresovali jer Kina i Srbija uživaju dugu tradiciju prijateljstva.

"Srbija je smeštena u središte centralne i istočne Evrope i može da bude odskočna daska za širenje u regionu", ocenio je generalni direktor kompanije Čajna Šandong internacional Meng Jan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: