Napravio program, zaradio 100.000€

Nesvršeni student elektrotehnike Vladimir Prelovac iz Beograda je pre dve godine pokrenuo biznis na internetu i za godinu dana zaradio 100.000 evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 08.02.2012.

00:34

Default images

Tada je lansirao program za uređivanje blogova,a postigao je ono što uspe svakom stotom preduzetniku - firma "Prelovac media" imala je zaradu već u prvom mesecu.

"Word Press” je najpopularnija platforma za pisanje i uređivanje blogova. Za razvoj aplikacija na toj platformi uložio je 100.000 evra, a već ove godine očekuje mnogo bolju zaradu od prošlogodišnjih 200.000 evra.

Prelovac je pre samo mesec dana lansirao program “Manage WP” koji služi za upravljanje internet stranicama i koji dosad već koristi više od 19.000 korisnika za svojih gotovo 100.000 word press stranica. Njegovi najčešći klijenti su male i srednje firme koje upravljaju sajtovima za svoje klijente - bilo da je reč o blogovima profesora ili domaćica koje dele recepte.

Kako Prelovac priča, već su sklopili dogovor sa nekoliko univerziteta i posao se brzo širi.

"Internet je još kao Divlji zapad i sad svako grabi parče zemlje za sebe. Za mlade koji ne znaju čime da se bave, to je odlično tržište i što je najbolje, svejedno je da li živite u Njujorku ili u nekom srpskom selu. Najbolje je što u roku od nekoliko meseci znate ide li vam ili ne umesto da čekate godinama da se posao razradi", kaže Prelovac. Firma koju vodi zapošljava 14 ljudi, od toga četvoro u Americi.

Najveći deo svojih aplikacija prodaje u SAD. Uskoro će u Virdžiniji otvoriti i kancelariju jer korisnici više poverenja imaju u američki nego broj koji počinje sa srpskim prefiksom. Muči se sa stručnim kadrom, kojeg u Srbiji nema dovoljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: