Đilas: Most novogodišnji poklon

Novi beogradski Most preko Ade trebalo bi da bude otvoren za saobraćaj u novogodišnjoj noći, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2011.

18:14

Default images

To će biti poklon i svima onima koji dolaze u Beograd, rekao je Djilas i naveo da neće biti "nikakvog sečenja vrpce", već da će samo biti uklonjene prepreke, čime će most biti otvoren za saobraćaj.

"Najvažnije je da će most proraditi za Novu godinu, kao poklon Beograđanima i svima onima koji dolaze u Beograd", kazao je on. On je napomenuo da su, u vreme najveće svetske krize, pre svega domaće građevinske firme, uspele da izgrade most o kome, kako kaže, priča cela Evropa.

Đilas je ocenio da sve zasluge zapravo pripadaju radnicima koji su radili danonoćno, kako bi Most na Adi što pre bio u upotrebi. "Ja mislim da je moj posao da Beograd što više liči na Evropu i da uđemo u Evropsku uniju i sa ovim mostom na kojem nam pola njih zavidi", kazao je Đilas.

Prvi automobili preko novog mosta će pređi u novogodišnjoj noći, a vozila će koristiti tri rampe sa obe strane. Majstori završavaju kolovoz na vijaduktu između petlji Hipodrom i Radnička.

Vozačima će za početak na raspolaganju biti tri rampe na novobeogradskoj strani, koje će prihvatati saobraćaj iz Ulice Jurija Gagarina, dok će se na čukaričku obalu spuštati dve rampe u Radničkoj ulici, a imaće i vezu sa petljom Hipodrom.

Inače, novi most preko Save, koji bi prema najavama trebao da bude otvoren za saobraćaj u novogodišnjoj noći, zvaće se "Most na Adi", odlučila je večeras Skupština grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: