Beograd - Novi Sad javnim prevozom

Beograd i Novi Sad, koji imaju najveće potencijale i investicije u zemlji, treba bolje povezati u cilju bržeg privrednog razvoja Srbije, rekao Borislav Stojkov.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2011.

14:30

Default images

Direktor Republičke agencije za prostorno planiranje je istakao da su ta dva grada udaljena samo 65 kilometara i treba više da sarađuju. Ali to bi se moglo realizovati, navodi Stojkov, smao ako su obe strane spremne na veću saradnju.

Beograd i Novi Sad imaju najbolju infrastrukturu i najveće privredne, naučne i kulturne potencijale, naglasio je Stojkov i dodao da ne vidi razlog da se ta dva grada u narednom periodu ne povežu javnim prevozom, s obzirom na malu udaljenost.

S druge strane, on je objasnio da to područje povezano je u perspektivi sa Segedinom u Mađarskoj i Temišvarom u Rumuniji, moglo da postane evropsko akciono područje, gde će se razvijati evropski potencijali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: