Srbija 2

01.05.2024.

10:50

Predsednik Kine odgovorio našim radnicima

Kineski predsednik Si Đinping, koji će 7. maja doputovati u zvaničnu posetu Srbiji, odgovorio je na pismo radnika železare HBIS u Smederevu, ohrabrujući ih da daju nove doprinose kinesko-srpskom prijateljstvu, prenela je agencija Sinhua.

Izvor: Tanjug

Predsednik Kine odgovorio našim radnicima
Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Podeli:

U pismu datiranom od ponedeljka, Si je podsetio da se tokom državne posete Srbiji 2016. godine sastao sa radnicima u Železari Smederevo i da je duboko osetio njihovu podršku obostrano korisnoj saradnji Kine i Srbije, kao i njihova velika očekivanja za svetlu budućnost železare.

Predsednik Kine je, kako se navodi, iz pisma radnika, saznao da je zajedničkim naporima rukovodstva obe strane i samih radnika, železara dobila novi izgled, pružajući snažnu podršku razvoju grada Smedereva.

Veliko je zadovoljstvo saznati da je čeličana brzo pretvorila gubitke u dobitke nakon ulaganja kineske kompanije, da zagarantovan posao ima više od 5.000 radnika, i da hiljade porodica uživaju u mirnom i srećnom životu, rekao je kineski predsednik u odgovoru radnicima smederevske železare.

Razvoj železare, rekao je on, ne može se postići bez posvećenosti i napornog rada radnika, koji su marljivo radili na brzom rastu čeličane i napisali novo poglavlje za čelično prijateljstvo između Kine i Srbije.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

17 h

Podeli: