Hronika 0

01.05.2024.

12:55

Mediji: Gotovo veštačenje Mike Aleksića: Evo da li će moći da prati suđenja

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića kojim se utvrđivala njegova procesna sposobnost stiglo je u Viši sud u Beogradu nakon što ga je tražilo sudsko veće zbog učestalih odlaganja ročišta uz opravdanje da je samozvani profesor glume lošeg zdravlja.

Izvor: Blic

Mediji: Gotovo veštačenje Mike Aleksića: Evo da li će moći da prati suđenja
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

U pomenutom veštačenju navodi se da je Aleksić procesno sposoban te i da može da prati suđenja osim u jednoj situaciji - kada prima terapiju za maligno oboljenje, prenosi Blic.

Međutim, tim veštaka je i za to dao predlog - da se tada ponovo ispita procesna sposobnost Aleksića.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao "Blic", tim veštaka i lekara utvrdio je tokom veštačenja Aleksića da nije bilo nikakvog oboljenja koje bi uticalo na njegovo zdravlje u stepenu koje podrazumeva i isključivanje njegove sposobnosti da prati suđenja.

Kako se saznaje, u nalazu veštaka navodi se da bolesti koje Miroslav Mika Aleksić ima jesu takve da su moguća trenutna pogoršanja posebno ako se ne kontrolišu.

"Lekari su naveli da te bolesti mogu da se uspešno kontrolišu i omoguće Aleksiću da prisustvuje glavnom pretresu", rekao je izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Kako se navodi, tim lekara dodao je i da primena terapije za maligno oboljenje koje Aleksić ima može da ima uticaj na njegovo zdravstveno stanje, a samim tim i sa njegovim učestvovanjem u suđenju.

Međutim, tada bi, predlažu veštaci, trebalo da se ponovo obavi procena njegove procesne sposobnosti tokom primanja terapije kako bi se utvrdilo da li je Aleksić zdravstveno sprečen da prisustvuje suđenjima u postupku gde je optužen da je silovao i seksualno uznemiravao polaznice škole glume, od kojih su neke bile maloletne.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Podeli: