I Nišlije će dobiti svoj akva park

Najavljivana za maj, pa zatim za jul, izgradnja akva-parka na ulazu u Nišku Banju, ako ponovo ne dođe do odlaganja, trebalo bi da počne do kraja decembra.

Srbija

Izvor: Novosti

Sreda, 19.10.2011.

01:42

Default images

Osnovni razlog zbog kojeg je nastao zastoj u realizaciji posla u koji srpsko-italijanska Italinis grupa treba da investira stotinak miliona evra, leži u upisu u republičke katastarske knjige i pribavljanju dozvola za gradnju.

Suvlasnik zemljišta i predsednik Italinis grupe Bojan Stanisavljević kaže da je "kompanija, još 27. maja, dobila rešenje o uknjiženju, što je osnov za sve druge postupke i dozvole". "Odmah smo, međutim, uočili grešku, jer je u tom dokumentu pisalo da smo korisnici, a ne vlasnici građevinskog zemljišta, pa smo u ispravljanju činjenica nepovratno izgubili još mesec dana", dodaje zadovoljan što je lokalna samouprava pomogla da se taj proces ubrza, te je odmah započeto i pribavljanje dokumentacije za dobijanje građevinske dozvole.

Trenutno se čeka prva naredna sednica Skupštine grada Niša, na kojoj će biti izvršene izmene Plana detaljne regulacije (PDR) i izbačena jedna ulica koja se - kažu, potpuno nepotrebno - "zadesila“ u pomenutom kompleksu.

"Sledi, potom, jednomesečni javni uvid, što znači da potrebne dozvole možemo da očekujemo tek u decembru. Inače, sa naše strane ne postoji ni jedna prepreka da radovi na budućem akva-parku startuju odmah, makar temperatura bila i ispod nule", precizira Stanisavljević.

Izgradnja hotela, pri tome, započela bi naredne godine, dok dinamika realizacije svih drugih planova zavisi od ostalih partnera - italijanskih kompanija Stefanija, Lokateli i Trusardi - koji imaju svoj plan radova i investiranja. U svakom sličaju, može se očekivati da sve bude završeno za oko tri i po godine.

Podsetimo, pomenuta lokacija Lozni kalem bila je ponuđena na javnoj licitaciji i Italinis grupi prodata je po početnoj ceni, u ukupnom iznosu od 1,1 milion evra. Kompletna suma u gradski budžet uplaćena je još 28. februara, svi prethodni uslovi bili su ispunjeni, ali se, eto - po ko zna koji put - ispostavilo da ništa nije gotovo dok birokratija ne kaže da je tako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: