Redovnim platišama struje Čolin DVD

Muzička zvezda Zdravko Čolić narednih godinu dana biće zaštitno lice Elektroprivrede Srbije, a EPS će mu pomagati oko koncerata, albuma i spotova.

Srbija

Izvor: B92, Novosti

Petak, 14.10.2011.

18:01

Default images

Vrednost sponzorskog ugovora nije objavljena, ali će ovo javno preduzeće koje je u 2010. objavilo gubitak od 3,2 milijarde dinara, redovne plaše da "obraduje" DVD-om Zdravkovog koncerta sa Ušća.

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković koji je sa Čolićem potpisao ugovor, kaže da to preduzeće sklapa ugovore samo sa najboljima.

" U sportu je to odbojkaška reprezentacija, a u muzici je od danas to naš najbolji pevač Zdravko Čolić. Građanima ćemo prirediti iznenađenje pred novogodišnje praznike, tako što ćemo našim redovnim platišama obezbediti ekskluzivno DVD sa Zdravkovog koncerta na Ušću", kaže Marković.

"Izuzetno mi je drago što sa njim potpisujem protokol o saradnji koji je predviđen na godinu dana, ali, evo, sada vam kažem da će se on obnavljati, jer će Zdravko trajati još decenijama", dodao je on.

Marković, međutim, nije objasnio zašto bi Javno preduzeće, koje drži najveći deo tržišta kada je reč o prodaji električne energije uopšte imalo potrebu za angažovanjem muzičke ili bilo koje zvezde u "promotivne svrhe".
Na zvaničnom sajtu Elektroprivrede Srbije ne postoji čak ni vest o tome da je ugovor sa Zdravkom Čolićem potpisan.

Čolić, međutim, nije jedini koga EPS sponzoriše. To preduzeće i pored milionskih dugova, i konstantnih zajmova koje uzima od međunarodnih finansijkih institucija da bi obnovilo svoja postrojenja, očigledno ima novca na pretek pa je u septembru prošle godine potpisan sponzorski ugovor sa fudbalskim klubom Partizan.

Iako se radi o javnom preduzeću čije bi poslovanje trebalo da bude transparentno, podaci o svim sponzorskim ugovorima koje je EPS potpisao nisu dostupni javnosti.

Ne treba da zaboraviti i to da, s obzirom da se radi o javnom preduzeću, sve poslovne poteze pa i ovaj poslednji mora da odobri Vlada Srbije.

Nakon poslednje afere koja se digla u slučaju Galenike i Nuklarnih objekata Srbije i nenamenskog trošenja para, predstavnici Vlade najavili su da će mnogo strože kontrolisati trošenje novca u javnim preduzećima, ali za sada nisu povučeni konkretni potezi.
S druge strane, pevač Zdravko Čolić verovatno je jedan od najinventivnijih na našoj sceni kada je reč o snalaženju oko sponzorstva i "pomoći" u prodaji muzike koju pravi.

"Ubuduće ću još revnosnije plaćati struju. Prava je čast biti rame uz rame sa elitom kakva su trubači Dejana Petrovića, zlatni odbojkaši ili plivač Milorad Čavić, koje takođe podržava EPS", izjavio je Čolić nakon potpisivanja ugovora sa EPS-om.

Podsetimo, sličan ugovor potpisao je i sa drugim državnim preduzećem Telekomom Srbija koji je otkupio pola miliona diskova njegovog albuma pod nazivom "Kad pogledaš me preko ramena".

U kampanji koja je urađena za MTS, album se prodavao uz pripejd karticu, s tim što su korisnicima koji kupe CD Čolića nuđene razne pogodnosti u vidu dodatnih besplatnih minuta itd.

Nedugo kasnije isti album ponuđen je i uz prašak Duel. Čolićev producent Adis Gojak, izjavio je tada da je zahvaljujući tim marketinškim potezima album prodat u 700.000 primeraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

15 h

Podeli: