Dulić: U rudarstvo 2-3 mlrd. evra

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da je namera Srbije da u rudarstvo investira dve do milijarde evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2011.

15:44

Default images

On objašnjava da "možemo da ostvarimo značajan prihod od ove grane privrede".

"Rudarstvo moramo razvijati na novoj tehnologiji, moramo saradjivati sa strateškim partnerima u svetu, da bi od Srbije napravili ekonomski moćnu zemlju", izjavio je ministar Dulić prilikom posete Javnom preduzeću podzemna eksploatacija uglja (JP PU) Resavica.

Dulić je istakao kako će za nekoliko nedelja početi proces restruktuiranja ovog preduzeća. Restruktuiranje, strategija upravljanja mineralnim sirovinama i zakon o rudarstvu koji će biti donet ‘veoma brzo’, obezbediće zaokruživanje procesa modernizacije i investiranja u rudarstvo i podizanje stepena ucesća rudarstva u razvoju Srbije”, istakao je Dulić.

Dulić je kazao da je Srbija bogata rudnim nalazištima i zahvaljući kretanjima cena mineralnih sirovina na svetskom tržištu, može da ostvari značajan prihod od rudarstva.

Restruktuiranja JP PU obezbediće zaposlenima socijalni program i uslove i investiranja u rudnike "one rudnike u kojima se mogu napraviti bolje perspektive, obnoviti tehnologija i ostvariti proizvodnja, koja može biti veoma značajna za naše tržište", objasnio je Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: