Šutanovac otvorio most od 24 metra

Ministar odbrane Dragan Šutanovac otvorio je za saobraćaj vojni most "Bejli" koji je postavljen preko reke Resave, u selu Bobovo kraj Svilajnca.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 02.06.2011.

15:04

Default images

Most je širok četiri metra, a dugačak 24 metra. Nosivost je 18 tona.

Most obezbeđuje prilaz obradivom zemljištu, a meštanima Bobova i Lukovice, koji preko reke imaju 150 hektara oranica, skraćuje put za oko 20 kilometara.

Ukupna vrednost investicije je oko pet miliona dinara. Novac je obezbedila opština Svilajnac, uz pomoć Ministarstva odbrane.

"Civilno-vojna saradnja je jedan od prioriteta Vojske Srbije. Uspeli smo da vratimo poverenje u vojsku. U ovom trenutku VS pomaže na više ugroženih lokacija na kojima su bile poplave - od Kraljeva i Prijepolja do Trgovišta. Svuda gde se desi neka nesreća prvo dolazi vojska sa policijom", rekao je Šutanovac.

Ministar je dodao da se sličan most otvara i u Vladičinom Hanu.

Prema njegovim rečima, planira se saradnja svilajnačkog Doma zdravlja i Vojnomedicinske akademije u Beogradu tokom koje će jednom mesečno lekari sa VMA vršiti preglede i manje intervencije u lokalnom Domu zdravlja.
Otvaranju mosta prisustvovali su predstavnici vojske, policije, lokalne samouprave i crkve.

Predsednica opštine Gorica Dimčić Tasić je rekla da trenutno ima pet projekata rekonstrukcije mostova u Svilajncu ukupne vrednosti 70 miliona dinara, od čega 30 odsto obezbeđuje opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

15 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

12 h

Podeli: