Koridor gradimo "savršenom brzinom"

Kraj 2013. je malo ubrzan, ali realan rok za završetak Koridora 10, kaže Mihajlo Mišić, direktor preduzeća „Koridori Srbije”.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

00:08

Default images

On kaže da očekuje da će radovi na svim deonicama od Niša ka bugarskoj granici početi do kraja ove godine i biti završeni dve godine kasnije.

"Bio bih zadovoljan kada bismo i na celoj deonici ka makedonskoj granici, uspeli da pokrenemo radove do kraja 2011, što je veoma ambiciozno, ali nije nemoguće", dodaje on.

Mišić naglašava da "ukoliko ne bude komplikacija, s obzirom na tešku trasu, očekuje da će auto-put biti izgrađen za dve godine". Na pitanje ko je onda pogrešno informisao državnike, koji su građanima 2008. godine obećali da će Koridor 10 biti gotov do 2011. godine, on odgovara da je to uradio "očigledno neko ko se nije mnogo razumeo".

"Niko ne može da stigne da završi Koridor 10 za dve godine. Ako je za gradnju potrebno dve godine, za pripremu treba pet. Tvrdim Vam da smo postigli savršenu brzinu", naglašava Mišić.

Brzina od oko 28 kilometara izgrađenog punog profila auto-puta za tri godine je, po njemu, "bolje nego što su radile zemlje iz okruženja, slične veličine i finansijskih kapaciteta. S Grcima i Bugarima da se ne poredimo".

"Ko drugačije kaže taj se ne razume u posao. Sama izgradnja je najjednostavniji deo posla. Povećate broj bagera na gradilištu i brže se radi. Projektovanje je ozbiljan i komplikovan posao", kaže Mišić.

Direktor preduzeća „Koridori Srbije” kaže da se ulažu ogromni napori da se radovi na deonici od Novog Sada do Horgoša drugačije odvijaju nego što su započeti. On dodaje i da se nada da će sve biti gotovo do 20. jula, dok je završetak „ipsilon” kraka predviđen za oktobar.

Mišić, istovremeno, napominje i da "nikako nije" zadovoljan dinamikom izgradnje na auto-putu Ub–Lajkovac.

"Tamo gradi isti konzorcijum kao i na auto-putu Novi Sad – Horgoš. Mislim da su se firme iz konzorcijuma prenapregle potpisujući sve te ugovore. Osim toga problemi Nibens grupe dodatno su opteretili ostale partnere. Pritiskamo ih da završe severni krak Koridora 10, budući da u saobraćajnom smislu postoji veći pritisak na njega", objašnjava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: