DSS tuži Cvetkovića za 50 mlrd. RSD

Predstavnici DSS-a iz 12 vojvođanskih opština tužiće premijera Mirka Cvetkovića jer je navodno oštetio budžet lokalnih samouprava za 50 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 10.04.2011.

20:21

Default images

Za isti prestup, DSS će tužiti i bivšu ministarku finansija Dianu Dragutinović.

Prema navodima novosadskog odbora DSS-a, Vlada Srbije je pri predlaganju i donošenju Zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetu Srbije za 2009. godinu, Zakona o budžetu za 2010. godinu i Zakona o budžetu za 2011. godinu, prekršila Zakon o finansiranju lokalne samouprave.

"Odgovorna lica za tu radnju su (premijer) Mirko Cvetković i (bivša ministarka finansija) Diana Dragutinović. Time su njih dvoje izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja", naveo je DSS u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je budžet Grada Novog Sada u protekle tri godine oštećen za oko 2,7 milijardi dinara, čime su ugrožene obaveze lokalne samouprave u oblasti dečje i socijalne zaštite i osnovnog obrazovanja.

"To je drastično usporilo razvoj i investiranje u lokalnu infrastrukturu a samim tim uticalo i na kvalitet života građana", piše u saopštenju novosadskog odbora DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: