Jovanović: 2011. izgubljena godina

Svi zajedno ćemo u 2011. živeti još jednu izgubljenu godinu ako se prepustimo stihiji koju sa sobom nosi sadašnja vlada, kaže Čedomir Jovanović.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.12.2010.

00:12

Default images

Predsednik Liberalno-demokratske partije dodaje da je porazno da imamo premijera koji je dve godine bežao od parlamenta i javnosti, da bi na raspravi o budžetu saopštio da smo izbegli najgore i onda nestao, ponevši svoj optimistički govor.

"Iza njega su ostale depresivni paragrafi po kojima ćemo se u narednoj godini opet enormno zadužiti, platiti 2,5 milijarde evra propalom penzionom fondu u kojem nije ni počelo zavođenje reda, garantovati Jatu i Srbijagasu za 350 miliona evra potrošačkih kredita. Pitanje za građane je dokle će biti spremni da veruju državi da je bolje misliti stomakom nego glavom", ističe Jovanović.

On smatra da "Srbiji može dobro da krene, da bi ljudi koji ovde žive mogli mnogo bolje da iskoriste još uvek velike potencijale koje imamo, samo ako bi prestali da pristaju na vlast koja im nudi golo preživljavanje, kao i na ostatak opozicije koja nije sposobna da ponudi ništa osim vraćanja u prošlost ili kopiranja sadašnje neuspešne politike vlasti".

Na pitanje kako bi rezimirao godinu na izmaku, Jovanović navodi da je "prosečna plata pala sa 380 na 320 evra, inflacija je skoro duplo veća od planirane, investicije na istom nivou kao Crna Gora od koje je Srbija veća čak 15 puta, zaustavljena privatizacija, ekonomski populizam, udaranje glavom u zid u 'kosovskoj politici' kroz odluku Međunarodnog suda pravde".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: