Četvrtak, 30.12.2010.

00:12

Jovanović: 2011. izgubljena godina

Svi zajedno ćemo <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&amp;mm=12&amp;dd=26&amp;nav_id=481822" class="text-link" target= "_blank">u 2011. živeti još jednu izgubljenu godinu</a> ako se prepustimo stihiji koju sa sobom nosi sadašnja vlada, kaže Čedomir Jovanović.

Izvor: Danas

Jovanoviæ: 2011. izgubljena godina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

paradoksalno puna nade

pre 13 godina

Činjenica da Čeda ne vidi nikog ko bi mogao da povede zemlju napred sem LDP u saradnji sa trenutnim rukovodstvom DS-a govori da Čeda, na veliku moju žalost, radi samo za svoj LIČNI interes i da ga ne zanima interes Srbije i mene kao građanina Srbije a ujedno i mene kao njegovog glasača na prethodnim izborima.

Građani imaju pravo da ne vide bolje političke snage jer očigledno da ti ljudi (nisu u mogućnosti da se istaknu u medijima) ali Čeda, kao političar, itekako ima kontakte i vrlo dobro poznaje koje osobe bi mogle da urade mnogo bolji posao od trenutnog rukovodstva DSa.

Nemam nameru da glasam za LDP jer su na korak od savremenog DS-a. A to nije mnogo drugačije od Tome Nikolića.

Dok se ne opamete da rade ne samo za svoj već i ZA INTERES SVOJE DRŽAVE I SVIH GRAĐANA SRBIJE (a ne samo članova stranaka) izlazim na glasanje i precrtavam listić. Neka pobedi Toma, šta ima veze. Od njega bar nikad nisam očekivala da mi stvori okolnosti da pošteno radim i zaradim pristojnu platu od koje mogu da sebi priuštim običan, jednostavan lep život.

ZELJKO

pre 13 godina

NARAVNO U SRBIJI NE PRESTAJE IDEOLOŠKO POISTOVEĆIVANJE SA POLITIČARIMA,ZATO I DALJE VAŽI KRILATICA DA U SVAKOM SRBINU ŽIVI TITO.GOSPODIN JOVANOVIĆ JE KRIV ŠTO KAŽE ISTINU,TO JE ZORANA KOŠTALO ŽIVOTA.U SRBIJI REĆI ISTINU ZNAČI BITI PROGLAŠEN DRŽAVNIM NEPRIJATELJEM.ZNAM I SIGURAN SAM U JEDNO,OVA DRŽAVA MOŽE NAPRED SA DVOJICOM POLITIČARA,SA GOSPODINOM JOVANOVIĆEM I SA GOSPODINOM ĐILASOM JER OBOICA IMAJU HRABROSTI DA ISTINI U OČI GLEDAJU A STVARI REŠAVAJU BEZ OKLEVANJA I ODMAH.TO JE SRBIJI PREKO POTREBNO I UZ NJIH TREBA ODMAH STATI I ODMAH IH PODRŽATI DA VIŠE NIKADA SRBIJA NE IZGUBI UZALUD NI TREN A KAMOLI GODINU.

apstinent

pre 13 godina

Glasao sam za LDP tokom poslednjih izbora, jer mi se dopada njigov program, a i celokupna ekipa.
MEDJUTIM, never again dok je Cheda na celu, jer je cista blasfemija i za svoju partiju i za ostale.
Liderstvo podrazumeva DAVANJE LICNOG PRIMERA, a Vas primer g.Jovanivicu ni u snu ne bih sledio.
Stoga, HAPPY NEW YEAR i sto dalje od mene sve sto je sumnjivo i mutno.
PS
A od Srbljanovicke ni glasa?
Bas se pitam zasto?

sasa jokic

pre 13 godina

Nema ozbiljnog politicara na vidiku, stratega, autoriteta, znalca! Tako da cemo zivotariti i lagano propadati, jer stvarno ne vidim ko bi od postoecih "likova" mogao bilo sta da promeni!

Novica

pre 13 godina

Gospodin Čeda samo lelemudi. Ukazuje na greške, velike propuste ima viziju i šta? Samo skuplja poene i kad je glasanje u skupštini i od njega zavisi tutne se tu poneka para. Inače bi odavno izašao na ulicu da mu je stalo do Srbije.

bonobo

pre 13 godina

Svi vi koji pljujete Cedu pljuvali ste i Djindjica (bar dok je bio ziv) A kad gledam za koga cu da glasam prvo se raspitam koga najvise mrze oni koji su mrzeli Zokija, delovi crkve, DSS-ovci, radikali, Db, Press, Kurir, Veternicani, navijaci, obrazovci, dveri, 88% robijasa, direktori preletaci, Tadicevi savetnici, neobrazovani(LDP ima ubedljivo najobrazovanije glasacko telo - ako ste pratili strukturu predizbornih anketa)... Neka Velja Ilic i Kostunica izadju na poligraf, neka DSovi lelemudi izvedu Milosevica iz kuce itd itd. Iste price>dzipovi, mafija, korupcija. Isti mentoli to kupe iako ne slusaju sta covek prica, iako ne prihvataju da LDP nije samo Ceda, vec i Vesna, Andric, Prokic... gledajte malo skupstinu. Da ih je neko poslusao...
Istina je da Ceda nije andjeo ali neka kamen prvi baci onaj koji je bez mrlje. U trenutnoj ponudi na politickoj sceni ko se jedini ne sluzi demagogijom, ulepsavanjem stvarnosti, praynim obecanjima, jeftinim udvaranjem priglupom i prostom populusu sa pola srednje skole i tri karijesa po lobanji. Pljujte, to znate, narocito po komsijskim kravama

excapt

pre 13 godina

Ljudi, mi uopste ne treba da razmisljamo o promeni vlasti.Sto da bez veze bacamo desetine miliona evra na neke kvazi-kampanje u kojima nas svi lazu.Nego lepo, da nateramo ove produkte digestivnog trakta da rade svoj posao. Gde su sada pesme kao Geda Gluperda?Kako tamo Djole kaze: da stave ONI prest na celo, a da se razmislja o stavljanju jos neceg na njihovo celo. Znaci da se NATERAJU da rade.Da se PLASE naroda.Mi smo postavili njih. A ne oni nas.

zex

pre 13 godina

Ja nemam pojma da li je LDP lopovska stranka ili nije ali u krajnjem slucaju to i nije vazno.... vazno je da nakon 20-50 godina uvidimo da su nasi biznismeni, DB, BIA obicni mafijasi, da probamo da se prepustimo strancimi (liberalizujemo 1000% trziste a ne ko sad imagirnarno u EU sa svim domacim lopovima na celu) i vidimo gde nas to vodi jer ako za 50 godina nismo skontali da nas "nasi" opljackase stvarno nema nam spasa...

Bobiska

pre 13 godina

Ceda prica svoju pricu...Ali je prica tacna.Cak i blaga.
Ne samo da ode godina(da je srece da je samo jedna godina).Vec sa njom Eps,Telekom,kurs dinara,standard gradjana,budzet,infrastruktura,mladi iz drzave sve to lepo ide sa ovom godinom..
HVALA TI TADICU,DINKICU,CVETKOVICU,MILOSAVLJEVICU,DACICU,DJELICU,SUTANOVCE SVIMA VAM HVALA...**********

Maree

pre 13 godina

Ceda je politicar, nemojte da ste naivni. On izigrava opoziciju i to veoma neefikasno. Poslusajte to nesto u sebi sto sam siguran da svakome govori da nesto sa njim nije bas kako treba, da nije prirodno. Poslusajte intuiciju. Nama treba kompletna promena i nijedan politicar nam to ne moze pruziti.

Alex

pre 13 godina

"Ceda ce do sezdesete da se provlaci kao mlad. Niti je mlad niti perspektivan niti pametan. Samo na tecnom srpskom cita ono sto je napisao neko u nekoj ambasadi."

Pa kamo srece da smo slusali druge ambasade ne bi nas doveli do ovakve situacije. A koga smo mi sluasali? Pa ljude bez mozga: Kostunicu, Milosevica, Tadica... i sta smo dobili... nalazimo se na dnu. Pa jedan prosecan nemac nam manje zla zeli nego sto mi sebi samima zelimo. Dosadni ste sa cedinim dzipovima, moj komsija ima isti takav dzip i niko ga ne pita odakle mu. I sta me briga za cedin dzip... Milosevic nije imao dzip pa gde nas je doveo. Kao da je taj dzip merilo svega. I zalosno je sto se nas narod opet prima na te price, a vec smo jednom imali takvu situaciju u vezi Djindjica. Covek je bio satanizovan i oznacen kao mafijas i isto ste ga pljuvali kao sada Cedu. Sad niko ne prica da je Djindjic bio mafijas vec svi pricaju kako bi bilo bolje da je ostao ziv. ostavite cedu na miru covek samo govori istinu i za razliku od ovih drugih obrazovan je i dosta strucan. Pa onaj Kostunica on covek izgleda kao neko cudo izvadjeno iz neke kutije, ne ume dve recenice da sastavi ali on vam ne smeta iako se za vreme njegovog mandata odigrala pljacka veka sto se tice privatizacije.

Nikola

pre 13 godina

@ Definitivno moj glas na narednim izborima za LDP!Najbolji su.Treba mladima dati sansu.

Ceda ce do sezdesete da se provlaci kao mlad. Niti je mlad niti perspektivan niti pametan. Samo na tecnom srpskom cita ono sto je napisao neko u nekoj ambasadi.

Naknadna pamet

pre 13 godina

Pa Čedo ti si glasao u Parlamentu za štetočinski budžet za 2010. godinu, tako da ti ova priča ne pije vodu. Proćićeš na izborima isto kao i Vlada.

Alex

pre 13 godina

Tacno sam znao da cete odmah da ga pljujete. Odmah krecu price o dzipovima i Cedinim parama, tako ste i Djindjica pljuvali dok je bio ziv i verovali kostunicinoj udbaskoj stampi da je djindjic mafijas i sta sve vec. Ceda jedini nudi politiku zdravog razuma. Nazalost Srbi to ne vole i ovde jedna razumna, moderna, liberalna opcija nikada ne moze da dobije vecinu.

darko

pre 13 godina

Sve sto je Jovanovic rekao obistinilo se.Neka neko napise sto se nije desilo,a da je Jovanovic rekao da ce se desiti,pocevsi od devedesetih i Milosevica, preko Kosova,Kostunice,Crne Gore do danas.Zato te Cedo ni nevole jer je najgore cuti istinu.Pogotovo o sebi.Nauci da lazes pa mozda i dobijes izbore.Evo pocni od Kosovo je Srbija,Srbija je lider u regionu,ucicemo u EU 2016,zaposlicemo 400000 novih radnika,presisacemo sve ex YU republike u standardu,sve ex YU drzave ce da propadnu bez srbije,strateski smo partneri Kini,Rusiji za Evropu,napravicemo autoputeve u sljedecih tri godine,privucicemo najvise stranih investitora u regionu,napravicemo BG metro u sljedecih dvije godine,modernizovat cemo prugu i vozovi ce ici 160 km u prosijeku,juzni tok ce krenuti do 2015,sa parama od telekoma rijesit cemo sve probleme...Pocni lagat Cedo bog te mazo vakat je...

Kibo

pre 13 godina

Sve je Čeda lepo rekao i sviđa mi se. Pametno je sve sročio, optimistično i budi u svima nama optimizam da stvarno može bolje...
Ali mu nekako ne verujem, majku mu, to mi fali da glasam za njega... :-)))

Petar

pre 13 godina

Vecina u narodu ne razume o cemu on prica vec samo vodi racuna gde on zivi i kakva auta vozi.Za takve bi mozda najbolje bilo kada bi Ceda ziveo u satoru i jasio na magarcu.Pitanje je samo da li bi to bio primer jednog uspesnog i normalnog coveka u danasnjim uslovima.Sigurno da tada ne bi niko obracao paznju na njega.Narod je prevaren i zavarava se i dalje lazima kriminalaca.Jedini spas za narod i Srbiju su Ceda Canak i Draskovic treba im dati sansu jer to zasluzuju.

Tihi

pre 13 godina

Shta se bre pravish pametan,vecina nas zna i ko si shta si i ti i oni drugi.Prestanite da ljudima vredjate inteligenciju,to shto pricash zna i moja baba bre.Otvarash nam oci,ko mi budale pa neznamo kako nas unishtavate,a svi ste ista ekipa shibicara.

Cinik Ceda, cinik i ja...

pre 13 godina

@ Definitivno moj glas na narednim izborima za LDP!Najbolji su.Treba mladima dati sansu.
(Marko, 30. decembar 2010 03:20)
# Link komentara
Preporučujem (+71)
Ne preporučujem (-77)

Vidim da SVIH 71 clanova LDP-a, po partijskoj duznosti, lupaju pluseve cim Ceda otvori usta!

Buki

pre 13 godina

Nazalost ne vidim nikog sposobnog da vodi ovu zemlju Srbiju . Predlazem da proglasimo protektorat i da damo sledecih deset godina da zemlju vode Japanci , da nas nauce radu i postenju ili da polako odlazimo jedan po jedan a ko poslednji izadje neka ugasi svetlo !

Mirko

pre 13 godina

Pa Cedo ko je podrzao sve odluke u palamentu koje su dovele do ovog stanja? Ko je uvek u poslednjem trenutku podrzao vlast? A i poreklo imovine je problem Cedo. Ne budi licemer

Miloš

pre 13 godina

Nije problem u onome što Jovanović govori, već u onome što radi.

Pogledajte npr. kako izgleda njihova participacija u beogradskoj vlasti. LDP je Đilasov džoker.

Moje skromno mišljenje je da Čedomir Jovanović, kao i ostali političari, igra svoju ulogu, ni manje, ni više od toga. A njegova uloga je da sakupi glasove progresivnih građana i da ih onda, kada se stvari zaista lome i kada se donose ključne odluke, preda DS-u.

Ja rekoh, a vi partijski jurišnici navalite po minusima.

Ceda je daleko od savrsenog

pre 13 godina

Ma u Srbiji svi postenjacine.I svima smeta dzip.Pa takav isti dzip u Indjiji vozi gazda jedne manje kladionice.A nije politicar.Ako je prevozno sredstvo i necije odelo jedina stvar na osnovu koje se donosi misljenje i zauzima stav onda vaj je valjda jasno zasto zivimo u ovako usranoj zemlji.Pa da Jovanovic i dalje ide u starkama i farmerkama verovatno bi rekli "Vidi ovog nesposobnog slepca,nije ni za sebe nista stvorio,sta je on u stanju da uradi!" Dakle narode jadan si i smesan u isto vreme.Ova Jovanoviceva izjava je 99% realna.Mislim da je vaznije sta je rekao a ne ko je rekao.I istina je da ovde vecina NE ZELI PROMENE! Vecina zeli promene samo za sebe licno,da imaju koji evro vise u novcaniku,i tu je svakoj zelji za promenom kraj.Jadno.

Dejan

pre 13 godina

Nista novo nam Jovanovic nije rekao. Izgubili smo poslednjih 20 godina tako da jos jedna godina nam vise nece znaciti nista....
Izuzev perioda optimizma koji nam je donela vlada Zoran Djindjica i 2006-2007 godine kada smo trosili nezaradjeno sve ostalo je bilo katastrofalno.....

Milan

pre 13 godina

Ovde svi govore sistem je los, sistem ne valja, vodimo pogresnu politiku, a kada se pojavi neko ko na to ukazuje zadnjih deset godina, onda je on narkoman, mafijas, peder. Ajmo sad svi koji su protiv Cede da bace negativne glasove. Jer vi svi hocete promene a da rizikujete sa takvom jednom strankom ne zelite. Onda glasajte i dalje za DS g17 (namerno malim), i onda se opet vidimo za 5 godina ovde na istom mestu, samo tada mozda necete imati para ni za ADSL.
I verujte Tijanicevim medijima, verujte Tadicevoj propagandi u zadnjih 5 godina ma verujte svemu sto vam RTS prica. Ipak smo mi lideri u regionu.

ex LDP glasač

pre 13 godina

Mladi stranački vojnici LDP-a izgleda da redovno čitaju komentare na B92, pa su obavestili gazdu o idealnom momentu za preuzanje glasova ozlojeđenih ex glasača DS-a. Da si, Čedomire, bio radikalan i kritičan prema vladi svo vreme, da ljudi koje si ubacio u beogradska javna preduzeća nisu ogrezli u korupciji i tako pokazali da nisu ništa bolji od prethodnika, LDP bi sada cvetao! Ovako, stari LDP glasači ti okreću leđa jer njima NE možeš više pričati bajke o poštenju svoje stranke (oni su ipak neka inteligencija ovog društva a to si prevideo), dok nove glasačko telo tražiš u ex DS biračima, što čisto sumnjam da će ti upaliti, jer te oni ne vole po defaultu. Drugim rečima, puk'o si Čedomire.

gorki

pre 13 godina

Kako je Djindjic bio naivan. Rekao je "A sta ako Srbija stane!?..." E moj Zorane, nisi ni predpostaviti mogao da je Srbija od 2003 krenula unazad.

Шумадинац

pre 13 godina

Каже нам "бизнисмен" Чеда, који живи у вилетини, чува га државно обезбеђење са три аутомобила(о државном трошку), помаже му таст- бивши директор Фонда за Здравство, гласа у парламенту кад год треба, критикује ради форе,кадрови ЛДП су свуда у граду и шире на Шик позицијама(где је лова) ......јад и чемер.
Све сами себични каријеристи, пуни ко брод, замајавачи.

Z.U.C.

pre 13 godina

Ne mora neko da bude siromah, ili da pak zivi od mizerne plate pa da ima pravo da prica i planira kako da ovu zemlju izvede na ..bolji put. Cak postoje male sanse da od takvog dobijete pametan predlog, ne zato sto je glup vec zato sto mora da razmislja prvo o sebi. Ali nije stvar u pametnim PREDLOZIMA vec u onom sto neko uradi ili ne. Vec par dana jedan iz vladajuceg dela pokusava da nas ubedi kako radi kao konj. Nije stvar ni u uzaludnom radu. Pokazite nam sta ste uradili a ne pricajte nam sta ce te uraditi.

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Tvog idejnog Vođu ludi Srbi ubiše, a Tebe ne razumeju, a skim bi mi da postanemo Evropejci, sa ovim što muvaju, muljaju, mute i prosipaju ?! E, neka ionako ubrzano nestajemo. Makar nešto dobro radimo za Kosovare, imaće prostora da se šire.

Mirko

pre 13 godina

Imali ste druze Jovanovicu 365 dana da oborite ovu nesposobnu vladu.Ukoliko me secanje ne vara drug Canak i Vi ste govorili kako ne mozete da obarate vladu jer trenutno nema niko bolji a sada na pricate price.Hajde sada budite posteni i recite koliko ste bili "dobri" u tim dilovima.Druze Jovanovicu ima itekako bolji od Vas i od druga Tadica.Biti bolji od Vas nije tesko.Samo je dovoljno biti posten i odmah su bolji od Vas.Drug Tadic i Vis te dno dna.

Vladimir

pre 13 godina

Redovno posecujem vasu stranicu na internetu i zaista samo lud covek moze da neprimeti kolku medijsku podrsku dajete Jovanovicu. Verovatno i samim tim sto ovaj komentar nece biti objavljen to ce biti potvrdjeno. Zao mi je sto je B92 pao na takav nivo a puna su im usta demokratije i europe!

jovan

pre 13 godina

Lako je Cedo kritikovati kada si u opoziciji.Ja sam tvoj clan iz Svedske,medgutim mogu da ti budem i kriticar u sopstvenoj partiji,jer to je demokratski bar ovde u Svedskoj.Mozemo mi da pricamo da je ova Vlada ovakva ili onakva,ali moramo i da priznamo da je bila velika ekonomska kriza u svetu koja jos traje,i sta bi ti Cedo uradio da smo mi kojim slucajem bili na vlasti.Strani invenstitori nebi dosli u takvo vreme,vec bi cekali da vide kakav ce kraj biti,pa kada bi osetili da se znatno popravlja na bolje,onda bi ti strani invenstitori jedan po jedan spakovali kofere,i dosli bi u Srbiju da vide na licu mesta,gde je najbolje za ulaganje.
Ja nebranim ovu sadasnju vlast,ali mislim da je zasluzila prelaznu ocenu,zbog toga sto je spasila zemlju od bankrostva,stvorila je dobre preduslove za izvoz nase robe u inostranstvu,i poboljsala je BNP koji jer moras i ti priznati da je najveci u regionu.
E sad druga je stvar sto je nas narod nestrpljiv,jer on zeli preko noci bez nerada da prima platu kao u ono vreme Socijalizma.E toga nazalost vise nema,i samo jos da ti napomenem,da sam se zapanjio podatkom, da moji Srbi vise vole onih 80-tih godina u socijalmu nego ovih zadnjih deset godina u tranziciji.
Mislim Cedo da ces uvaziti moj stav,odnosno misljenje tvog clana stranke iz Svedske.
Pozdrav od Jovana

milezr

pre 13 godina

Reče čovek bez dana radnog staža koji troši hiljade evara po Berlinu i vozi (se u) Q7.

Ali 'ajde, čak i da zanemarimo ove displeje bolesnog nivoa korupcije...

Zašto, Čedomire Jovanoviću, daješ većinu toj i takvoj vladi već 2.5 godine? Zašto? Jel odatle finansiraš šoping ture ili...?

Ne verujem ovom čoveku ni reč. Isti je kao i oni koje kritikuje, a još gori od onih iz opozicije.

iseljenik

pre 13 godina

G dine Cedo,
U vlasti si od 2000 godine. Svi vi koji gubite izbore a vodje se stranaka trebali ste davno da date ostavke. To se radi u civilizovanim zemljama. A vama je glavniije vese sediste u skupstini od postenja i naroda. Najlakse je kritikovati, tesko je napraviti plan za Srbiju a jos mnogom teze staviti ga u delo. atoCedo popred kritike, PRWEDLOZI STA I KAKO TREBA PROMENITI, STA BI TI URADIO I U KOM VREMENSKOM PERIODU I SA KOJIM REZULTATIAM. Sve ostalo sto se prica je bezvredno. Svi kritikuju, svi znaju, svi su drugi krivi a ne oni. Sve dok tako se razmislja i ponasda nema promena ni znacajnijeg poboljsanja. Tragicno je da i poreed ovakvog siromastva narod stvarno ne shvata gde se Srbija stvarno nalazi. Dacu samo mali primer za razmisljanje, ako iko zeli da razmislja: Trcimo se da smo lideri a cinjenie su sledece:
Cak i ako Srbija bude imala godisnji rast od 5% godisnje sto je optimisticno Srbiji ce trebati oko 20 - 25 godina da dostigne sadasnji prihod po stanovniku koji sada ima Hrvatska. A svako u Srbiji cini mi se da zna gomilu stvari u cemu je Srbiaj LIDER u regionu!. Narode probudite se iz sanjarenja i pogledajte u sebe. Srbija je samo dobra, uspesna, nekorumpirana onoliko koliko ste vi - gradjani. A sto se tice Cede, pored gore recenog od sadasnjih politicara cini mi se da je on jos on najbolji. Sta onda reci o ostalima, komentari bi bili suvisni.

Deki

pre 13 godina

Ceda je jedan od retkih politicara koji moze nesto da ucini za Srbiju. On jedini ima neku realnu viziju za buducnost(za Srbiju, ne samo za svoj dzep) i iako je i on daleko od idealnog, realno je najmanje zlo od svih trenutnih politicara.

neso

pre 13 godina

bese jednom skromni student cedo a sad skromni cedo vozi besne dzipove i stanuje u vilama po dedinju ide na exskluzivna letovanja i nudi valjda vama slepima"resenja kako i vi kao i on imate besna kola vile itd

Зоран

pre 13 godina

Urduži se sa Vukom Jeremićem i Rasimom Ljajićem, pa da imam za koga da glasam... Inače ja ne izlazim na sledeće izbore.
(Gastos, 30. decembar 2010 01:55)

Слажем се, нека додају и Ђиласа, а и оног из Јагодине. Не шалим се, то су све људи од акције, филозофа нам је довољно, а и млакоња и позера.

acinic

pre 13 godina

Izgleda da samo Ceda ima hrabrosti i postenja da kaze istinu! Istina vrlo cesto boli!I pored snazne propagande vlasti.Jasno je da je situacija u drzavi katastrofalno losa! Neko treba da snosi posledice zbog toga. Medjutim nesto nisam cuo da je neko smenjen zbog nesposobnosti. Ili je dao sam ostavku. Srbija je banana drzava!

Srki

pre 13 godina

Dzabe pricas dobri covece to!!!!
Niko nece uslisiti tvoje price jer smo mi narod koji ne voli promene korenite bar dobra vecina.
Zato jos uvek zivimo u demagogiji i po svemu sudeci zivecemo i narednih godina.
Zalosno ali istinito!!!
Jednostavno imamo nazalost ogromnu vecinu koja je protiv sustinskih i korenitih promena!!!

ja!

pre 13 godina

osamdesete- gospodarski izgubljena decenija.
devedesete- isto.
nulte- isto.
desete- isto?
rekao bi da stojimo. al kako se ostali krecu, mi zapravo... tonemo.

milezr

pre 13 godina

Reče čovek bez dana radnog staža koji troši hiljade evara po Berlinu i vozi (se u) Q7.

Ali 'ajde, čak i da zanemarimo ove displeje bolesnog nivoa korupcije...

Zašto, Čedomire Jovanoviću, daješ većinu toj i takvoj vladi već 2.5 godine? Zašto? Jel odatle finansiraš šoping ture ili...?

Ne verujem ovom čoveku ni reč. Isti je kao i oni koje kritikuje, a još gori od onih iz opozicije.

ja!

pre 13 godina

osamdesete- gospodarski izgubljena decenija.
devedesete- isto.
nulte- isto.
desete- isto?
rekao bi da stojimo. al kako se ostali krecu, mi zapravo... tonemo.

acinic

pre 13 godina

Izgleda da samo Ceda ima hrabrosti i postenja da kaze istinu! Istina vrlo cesto boli!I pored snazne propagande vlasti.Jasno je da je situacija u drzavi katastrofalno losa! Neko treba da snosi posledice zbog toga. Medjutim nesto nisam cuo da je neko smenjen zbog nesposobnosti. Ili je dao sam ostavku. Srbija je banana drzava!

Srki

pre 13 godina

Dzabe pricas dobri covece to!!!!
Niko nece uslisiti tvoje price jer smo mi narod koji ne voli promene korenite bar dobra vecina.
Zato jos uvek zivimo u demagogiji i po svemu sudeci zivecemo i narednih godina.
Zalosno ali istinito!!!
Jednostavno imamo nazalost ogromnu vecinu koja je protiv sustinskih i korenitih promena!!!

neso

pre 13 godina

bese jednom skromni student cedo a sad skromni cedo vozi besne dzipove i stanuje u vilama po dedinju ide na exskluzivna letovanja i nudi valjda vama slepima"resenja kako i vi kao i on imate besna kola vile itd

Miloš

pre 13 godina

Nije problem u onome što Jovanović govori, već u onome što radi.

Pogledajte npr. kako izgleda njihova participacija u beogradskoj vlasti. LDP je Đilasov džoker.

Moje skromno mišljenje je da Čedomir Jovanović, kao i ostali političari, igra svoju ulogu, ni manje, ni više od toga. A njegova uloga je da sakupi glasove progresivnih građana i da ih onda, kada se stvari zaista lome i kada se donose ključne odluke, preda DS-u.

Ja rekoh, a vi partijski jurišnici navalite po minusima.

Deki

pre 13 godina

Ceda je jedan od retkih politicara koji moze nesto da ucini za Srbiju. On jedini ima neku realnu viziju za buducnost(za Srbiju, ne samo za svoj dzep) i iako je i on daleko od idealnog, realno je najmanje zlo od svih trenutnih politicara.

gorki

pre 13 godina

Kako je Djindjic bio naivan. Rekao je "A sta ako Srbija stane!?..." E moj Zorane, nisi ni predpostaviti mogao da je Srbija od 2003 krenula unazad.

Buki

pre 13 godina

Nazalost ne vidim nikog sposobnog da vodi ovu zemlju Srbiju . Predlazem da proglasimo protektorat i da damo sledecih deset godina da zemlju vode Japanci , da nas nauce radu i postenju ili da polako odlazimo jedan po jedan a ko poslednji izadje neka ugasi svetlo !

Mirko

pre 13 godina

Imali ste druze Jovanovicu 365 dana da oborite ovu nesposobnu vladu.Ukoliko me secanje ne vara drug Canak i Vi ste govorili kako ne mozete da obarate vladu jer trenutno nema niko bolji a sada na pricate price.Hajde sada budite posteni i recite koliko ste bili "dobri" u tim dilovima.Druze Jovanovicu ima itekako bolji od Vas i od druga Tadica.Biti bolji od Vas nije tesko.Samo je dovoljno biti posten i odmah su bolji od Vas.Drug Tadic i Vis te dno dna.

Зоран

pre 13 godina

Urduži se sa Vukom Jeremićem i Rasimom Ljajićem, pa da imam za koga da glasam... Inače ja ne izlazim na sledeće izbore.
(Gastos, 30. decembar 2010 01:55)

Слажем се, нека додају и Ђиласа, а и оног из Јагодине. Не шалим се, то су све људи од акције, филозофа нам је довољно, а и млакоња и позера.

Шумадинац

pre 13 godina

Каже нам "бизнисмен" Чеда, који живи у вилетини, чува га државно обезбеђење са три аутомобила(о државном трошку), помаже му таст- бивши директор Фонда за Здравство, гласа у парламенту кад год треба, критикује ради форе,кадрови ЛДП су свуда у граду и шире на Шик позицијама(где је лова) ......јад и чемер.
Све сами себични каријеристи, пуни ко брод, замајавачи.

iseljenik

pre 13 godina

G dine Cedo,
U vlasti si od 2000 godine. Svi vi koji gubite izbore a vodje se stranaka trebali ste davno da date ostavke. To se radi u civilizovanim zemljama. A vama je glavniije vese sediste u skupstini od postenja i naroda. Najlakse je kritikovati, tesko je napraviti plan za Srbiju a jos mnogom teze staviti ga u delo. atoCedo popred kritike, PRWEDLOZI STA I KAKO TREBA PROMENITI, STA BI TI URADIO I U KOM VREMENSKOM PERIODU I SA KOJIM REZULTATIAM. Sve ostalo sto se prica je bezvredno. Svi kritikuju, svi znaju, svi su drugi krivi a ne oni. Sve dok tako se razmislja i ponasda nema promena ni znacajnijeg poboljsanja. Tragicno je da i poreed ovakvog siromastva narod stvarno ne shvata gde se Srbija stvarno nalazi. Dacu samo mali primer za razmisljanje, ako iko zeli da razmislja: Trcimo se da smo lideri a cinjenie su sledece:
Cak i ako Srbija bude imala godisnji rast od 5% godisnje sto je optimisticno Srbiji ce trebati oko 20 - 25 godina da dostigne sadasnji prihod po stanovniku koji sada ima Hrvatska. A svako u Srbiji cini mi se da zna gomilu stvari u cemu je Srbiaj LIDER u regionu!. Narode probudite se iz sanjarenja i pogledajte u sebe. Srbija je samo dobra, uspesna, nekorumpirana onoliko koliko ste vi - gradjani. A sto se tice Cede, pored gore recenog od sadasnjih politicara cini mi se da je on jos on najbolji. Sta onda reci o ostalima, komentari bi bili suvisni.

Vladimir

pre 13 godina

Redovno posecujem vasu stranicu na internetu i zaista samo lud covek moze da neprimeti kolku medijsku podrsku dajete Jovanovicu. Verovatno i samim tim sto ovaj komentar nece biti objavljen to ce biti potvrdjeno. Zao mi je sto je B92 pao na takav nivo a puna su im usta demokratije i europe!

Dejan

pre 13 godina

Nista novo nam Jovanovic nije rekao. Izgubili smo poslednjih 20 godina tako da jos jedna godina nam vise nece znaciti nista....
Izuzev perioda optimizma koji nam je donela vlada Zoran Djindjica i 2006-2007 godine kada smo trosili nezaradjeno sve ostalo je bilo katastrofalno.....

Ceda je daleko od savrsenog

pre 13 godina

Ma u Srbiji svi postenjacine.I svima smeta dzip.Pa takav isti dzip u Indjiji vozi gazda jedne manje kladionice.A nije politicar.Ako je prevozno sredstvo i necije odelo jedina stvar na osnovu koje se donosi misljenje i zauzima stav onda vaj je valjda jasno zasto zivimo u ovako usranoj zemlji.Pa da Jovanovic i dalje ide u starkama i farmerkama verovatno bi rekli "Vidi ovog nesposobnog slepca,nije ni za sebe nista stvorio,sta je on u stanju da uradi!" Dakle narode jadan si i smesan u isto vreme.Ova Jovanoviceva izjava je 99% realna.Mislim da je vaznije sta je rekao a ne ko je rekao.I istina je da ovde vecina NE ZELI PROMENE! Vecina zeli promene samo za sebe licno,da imaju koji evro vise u novcaniku,i tu je svakoj zelji za promenom kraj.Jadno.

ex LDP glasač

pre 13 godina

Mladi stranački vojnici LDP-a izgleda da redovno čitaju komentare na B92, pa su obavestili gazdu o idealnom momentu za preuzanje glasova ozlojeđenih ex glasača DS-a. Da si, Čedomire, bio radikalan i kritičan prema vladi svo vreme, da ljudi koje si ubacio u beogradska javna preduzeća nisu ogrezli u korupciji i tako pokazali da nisu ništa bolji od prethodnika, LDP bi sada cvetao! Ovako, stari LDP glasači ti okreću leđa jer njima NE možeš više pričati bajke o poštenju svoje stranke (oni su ipak neka inteligencija ovog društva a to si prevideo), dok nove glasačko telo tražiš u ex DS biračima, što čisto sumnjam da će ti upaliti, jer te oni ne vole po defaultu. Drugim rečima, puk'o si Čedomire.

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Tvog idejnog Vođu ludi Srbi ubiše, a Tebe ne razumeju, a skim bi mi da postanemo Evropejci, sa ovim što muvaju, muljaju, mute i prosipaju ?! E, neka ionako ubrzano nestajemo. Makar nešto dobro radimo za Kosovare, imaće prostora da se šire.

darko

pre 13 godina

Sve sto je Jovanovic rekao obistinilo se.Neka neko napise sto se nije desilo,a da je Jovanovic rekao da ce se desiti,pocevsi od devedesetih i Milosevica, preko Kosova,Kostunice,Crne Gore do danas.Zato te Cedo ni nevole jer je najgore cuti istinu.Pogotovo o sebi.Nauci da lazes pa mozda i dobijes izbore.Evo pocni od Kosovo je Srbija,Srbija je lider u regionu,ucicemo u EU 2016,zaposlicemo 400000 novih radnika,presisacemo sve ex YU republike u standardu,sve ex YU drzave ce da propadnu bez srbije,strateski smo partneri Kini,Rusiji za Evropu,napravicemo autoputeve u sljedecih tri godine,privucicemo najvise stranih investitora u regionu,napravicemo BG metro u sljedecih dvije godine,modernizovat cemo prugu i vozovi ce ici 160 km u prosijeku,juzni tok ce krenuti do 2015,sa parama od telekoma rijesit cemo sve probleme...Pocni lagat Cedo bog te mazo vakat je...

jovan

pre 13 godina

Lako je Cedo kritikovati kada si u opoziciji.Ja sam tvoj clan iz Svedske,medgutim mogu da ti budem i kriticar u sopstvenoj partiji,jer to je demokratski bar ovde u Svedskoj.Mozemo mi da pricamo da je ova Vlada ovakva ili onakva,ali moramo i da priznamo da je bila velika ekonomska kriza u svetu koja jos traje,i sta bi ti Cedo uradio da smo mi kojim slucajem bili na vlasti.Strani invenstitori nebi dosli u takvo vreme,vec bi cekali da vide kakav ce kraj biti,pa kada bi osetili da se znatno popravlja na bolje,onda bi ti strani invenstitori jedan po jedan spakovali kofere,i dosli bi u Srbiju da vide na licu mesta,gde je najbolje za ulaganje.
Ja nebranim ovu sadasnju vlast,ali mislim da je zasluzila prelaznu ocenu,zbog toga sto je spasila zemlju od bankrostva,stvorila je dobre preduslove za izvoz nase robe u inostranstvu,i poboljsala je BNP koji jer moras i ti priznati da je najveci u regionu.
E sad druga je stvar sto je nas narod nestrpljiv,jer on zeli preko noci bez nerada da prima platu kao u ono vreme Socijalizma.E toga nazalost vise nema,i samo jos da ti napomenem,da sam se zapanjio podatkom, da moji Srbi vise vole onih 80-tih godina u socijalmu nego ovih zadnjih deset godina u tranziciji.
Mislim Cedo da ces uvaziti moj stav,odnosno misljenje tvog clana stranke iz Svedske.
Pozdrav od Jovana

Tihi

pre 13 godina

Shta se bre pravish pametan,vecina nas zna i ko si shta si i ti i oni drugi.Prestanite da ljudima vredjate inteligenciju,to shto pricash zna i moja baba bre.Otvarash nam oci,ko mi budale pa neznamo kako nas unishtavate,a svi ste ista ekipa shibicara.

Nikola

pre 13 godina

@ Definitivno moj glas na narednim izborima za LDP!Najbolji su.Treba mladima dati sansu.

Ceda ce do sezdesete da se provlaci kao mlad. Niti je mlad niti perspektivan niti pametan. Samo na tecnom srpskom cita ono sto je napisao neko u nekoj ambasadi.

Alex

pre 13 godina

Tacno sam znao da cete odmah da ga pljujete. Odmah krecu price o dzipovima i Cedinim parama, tako ste i Djindjica pljuvali dok je bio ziv i verovali kostunicinoj udbaskoj stampi da je djindjic mafijas i sta sve vec. Ceda jedini nudi politiku zdravog razuma. Nazalost Srbi to ne vole i ovde jedna razumna, moderna, liberalna opcija nikada ne moze da dobije vecinu.

Z.U.C.

pre 13 godina

Ne mora neko da bude siromah, ili da pak zivi od mizerne plate pa da ima pravo da prica i planira kako da ovu zemlju izvede na ..bolji put. Cak postoje male sanse da od takvog dobijete pametan predlog, ne zato sto je glup vec zato sto mora da razmislja prvo o sebi. Ali nije stvar u pametnim PREDLOZIMA vec u onom sto neko uradi ili ne. Vec par dana jedan iz vladajuceg dela pokusava da nas ubedi kako radi kao konj. Nije stvar ni u uzaludnom radu. Pokazite nam sta ste uradili a ne pricajte nam sta ce te uraditi.

Mirko

pre 13 godina

Pa Cedo ko je podrzao sve odluke u palamentu koje su dovele do ovog stanja? Ko je uvek u poslednjem trenutku podrzao vlast? A i poreklo imovine je problem Cedo. Ne budi licemer

Naknadna pamet

pre 13 godina

Pa Čedo ti si glasao u Parlamentu za štetočinski budžet za 2010. godinu, tako da ti ova priča ne pije vodu. Proćićeš na izborima isto kao i Vlada.

Petar

pre 13 godina

Vecina u narodu ne razume o cemu on prica vec samo vodi racuna gde on zivi i kakva auta vozi.Za takve bi mozda najbolje bilo kada bi Ceda ziveo u satoru i jasio na magarcu.Pitanje je samo da li bi to bio primer jednog uspesnog i normalnog coveka u danasnjim uslovima.Sigurno da tada ne bi niko obracao paznju na njega.Narod je prevaren i zavarava se i dalje lazima kriminalaca.Jedini spas za narod i Srbiju su Ceda Canak i Draskovic treba im dati sansu jer to zasluzuju.

Milan

pre 13 godina

Ovde svi govore sistem je los, sistem ne valja, vodimo pogresnu politiku, a kada se pojavi neko ko na to ukazuje zadnjih deset godina, onda je on narkoman, mafijas, peder. Ajmo sad svi koji su protiv Cede da bace negativne glasove. Jer vi svi hocete promene a da rizikujete sa takvom jednom strankom ne zelite. Onda glasajte i dalje za DS g17 (namerno malim), i onda se opet vidimo za 5 godina ovde na istom mestu, samo tada mozda necete imati para ni za ADSL.
I verujte Tijanicevim medijima, verujte Tadicevoj propagandi u zadnjih 5 godina ma verujte svemu sto vam RTS prica. Ipak smo mi lideri u regionu.

Bobiska

pre 13 godina

Ceda prica svoju pricu...Ali je prica tacna.Cak i blaga.
Ne samo da ode godina(da je srece da je samo jedna godina).Vec sa njom Eps,Telekom,kurs dinara,standard gradjana,budzet,infrastruktura,mladi iz drzave sve to lepo ide sa ovom godinom..
HVALA TI TADICU,DINKICU,CVETKOVICU,MILOSAVLJEVICU,DACICU,DJELICU,SUTANOVCE SVIMA VAM HVALA...**********

Cinik Ceda, cinik i ja...

pre 13 godina

@ Definitivno moj glas na narednim izborima za LDP!Najbolji su.Treba mladima dati sansu.
(Marko, 30. decembar 2010 03:20)
# Link komentara
Preporučujem (+71)
Ne preporučujem (-77)

Vidim da SVIH 71 clanova LDP-a, po partijskoj duznosti, lupaju pluseve cim Ceda otvori usta!

Alex

pre 13 godina

"Ceda ce do sezdesete da se provlaci kao mlad. Niti je mlad niti perspektivan niti pametan. Samo na tecnom srpskom cita ono sto je napisao neko u nekoj ambasadi."

Pa kamo srece da smo slusali druge ambasade ne bi nas doveli do ovakve situacije. A koga smo mi sluasali? Pa ljude bez mozga: Kostunicu, Milosevica, Tadica... i sta smo dobili... nalazimo se na dnu. Pa jedan prosecan nemac nam manje zla zeli nego sto mi sebi samima zelimo. Dosadni ste sa cedinim dzipovima, moj komsija ima isti takav dzip i niko ga ne pita odakle mu. I sta me briga za cedin dzip... Milosevic nije imao dzip pa gde nas je doveo. Kao da je taj dzip merilo svega. I zalosno je sto se nas narod opet prima na te price, a vec smo jednom imali takvu situaciju u vezi Djindjica. Covek je bio satanizovan i oznacen kao mafijas i isto ste ga pljuvali kao sada Cedu. Sad niko ne prica da je Djindjic bio mafijas vec svi pricaju kako bi bilo bolje da je ostao ziv. ostavite cedu na miru covek samo govori istinu i za razliku od ovih drugih obrazovan je i dosta strucan. Pa onaj Kostunica on covek izgleda kao neko cudo izvadjeno iz neke kutije, ne ume dve recenice da sastavi ali on vam ne smeta iako se za vreme njegovog mandata odigrala pljacka veka sto se tice privatizacije.

Kibo

pre 13 godina

Sve je Čeda lepo rekao i sviđa mi se. Pametno je sve sročio, optimistično i budi u svima nama optimizam da stvarno može bolje...
Ali mu nekako ne verujem, majku mu, to mi fali da glasam za njega... :-)))

Maree

pre 13 godina

Ceda je politicar, nemojte da ste naivni. On izigrava opoziciju i to veoma neefikasno. Poslusajte to nesto u sebi sto sam siguran da svakome govori da nesto sa njim nije bas kako treba, da nije prirodno. Poslusajte intuiciju. Nama treba kompletna promena i nijedan politicar nam to ne moze pruziti.

excapt

pre 13 godina

Ljudi, mi uopste ne treba da razmisljamo o promeni vlasti.Sto da bez veze bacamo desetine miliona evra na neke kvazi-kampanje u kojima nas svi lazu.Nego lepo, da nateramo ove produkte digestivnog trakta da rade svoj posao. Gde su sada pesme kao Geda Gluperda?Kako tamo Djole kaze: da stave ONI prest na celo, a da se razmislja o stavljanju jos neceg na njihovo celo. Znaci da se NATERAJU da rade.Da se PLASE naroda.Mi smo postavili njih. A ne oni nas.

zex

pre 13 godina

Ja nemam pojma da li je LDP lopovska stranka ili nije ali u krajnjem slucaju to i nije vazno.... vazno je da nakon 20-50 godina uvidimo da su nasi biznismeni, DB, BIA obicni mafijasi, da probamo da se prepustimo strancimi (liberalizujemo 1000% trziste a ne ko sad imagirnarno u EU sa svim domacim lopovima na celu) i vidimo gde nas to vodi jer ako za 50 godina nismo skontali da nas "nasi" opljackase stvarno nema nam spasa...

bonobo

pre 13 godina

Svi vi koji pljujete Cedu pljuvali ste i Djindjica (bar dok je bio ziv) A kad gledam za koga cu da glasam prvo se raspitam koga najvise mrze oni koji su mrzeli Zokija, delovi crkve, DSS-ovci, radikali, Db, Press, Kurir, Veternicani, navijaci, obrazovci, dveri, 88% robijasa, direktori preletaci, Tadicevi savetnici, neobrazovani(LDP ima ubedljivo najobrazovanije glasacko telo - ako ste pratili strukturu predizbornih anketa)... Neka Velja Ilic i Kostunica izadju na poligraf, neka DSovi lelemudi izvedu Milosevica iz kuce itd itd. Iste price>dzipovi, mafija, korupcija. Isti mentoli to kupe iako ne slusaju sta covek prica, iako ne prihvataju da LDP nije samo Ceda, vec i Vesna, Andric, Prokic... gledajte malo skupstinu. Da ih je neko poslusao...
Istina je da Ceda nije andjeo ali neka kamen prvi baci onaj koji je bez mrlje. U trenutnoj ponudi na politickoj sceni ko se jedini ne sluzi demagogijom, ulepsavanjem stvarnosti, praynim obecanjima, jeftinim udvaranjem priglupom i prostom populusu sa pola srednje skole i tri karijesa po lobanji. Pljujte, to znate, narocito po komsijskim kravama

Novica

pre 13 godina

Gospodin Čeda samo lelemudi. Ukazuje na greške, velike propuste ima viziju i šta? Samo skuplja poene i kad je glasanje u skupštini i od njega zavisi tutne se tu poneka para. Inače bi odavno izašao na ulicu da mu je stalo do Srbije.

paradoksalno puna nade

pre 13 godina

Činjenica da Čeda ne vidi nikog ko bi mogao da povede zemlju napred sem LDP u saradnji sa trenutnim rukovodstvom DS-a govori da Čeda, na veliku moju žalost, radi samo za svoj LIČNI interes i da ga ne zanima interes Srbije i mene kao građanina Srbije a ujedno i mene kao njegovog glasača na prethodnim izborima.

Građani imaju pravo da ne vide bolje političke snage jer očigledno da ti ljudi (nisu u mogućnosti da se istaknu u medijima) ali Čeda, kao političar, itekako ima kontakte i vrlo dobro poznaje koje osobe bi mogle da urade mnogo bolji posao od trenutnog rukovodstva DSa.

Nemam nameru da glasam za LDP jer su na korak od savremenog DS-a. A to nije mnogo drugačije od Tome Nikolića.

Dok se ne opamete da rade ne samo za svoj već i ZA INTERES SVOJE DRŽAVE I SVIH GRAĐANA SRBIJE (a ne samo članova stranaka) izlazim na glasanje i precrtavam listić. Neka pobedi Toma, šta ima veze. Od njega bar nikad nisam očekivala da mi stvori okolnosti da pošteno radim i zaradim pristojnu platu od koje mogu da sebi priuštim običan, jednostavan lep život.

apstinent

pre 13 godina

Glasao sam za LDP tokom poslednjih izbora, jer mi se dopada njigov program, a i celokupna ekipa.
MEDJUTIM, never again dok je Cheda na celu, jer je cista blasfemija i za svoju partiju i za ostale.
Liderstvo podrazumeva DAVANJE LICNOG PRIMERA, a Vas primer g.Jovanivicu ni u snu ne bih sledio.
Stoga, HAPPY NEW YEAR i sto dalje od mene sve sto je sumnjivo i mutno.
PS
A od Srbljanovicke ni glasa?
Bas se pitam zasto?

sasa jokic

pre 13 godina

Nema ozbiljnog politicara na vidiku, stratega, autoriteta, znalca! Tako da cemo zivotariti i lagano propadati, jer stvarno ne vidim ko bi od postoecih "likova" mogao bilo sta da promeni!

ZELJKO

pre 13 godina

NARAVNO U SRBIJI NE PRESTAJE IDEOLOŠKO POISTOVEĆIVANJE SA POLITIČARIMA,ZATO I DALJE VAŽI KRILATICA DA U SVAKOM SRBINU ŽIVI TITO.GOSPODIN JOVANOVIĆ JE KRIV ŠTO KAŽE ISTINU,TO JE ZORANA KOŠTALO ŽIVOTA.U SRBIJI REĆI ISTINU ZNAČI BITI PROGLAŠEN DRŽAVNIM NEPRIJATELJEM.ZNAM I SIGURAN SAM U JEDNO,OVA DRŽAVA MOŽE NAPRED SA DVOJICOM POLITIČARA,SA GOSPODINOM JOVANOVIĆEM I SA GOSPODINOM ĐILASOM JER OBOICA IMAJU HRABROSTI DA ISTINI U OČI GLEDAJU A STVARI REŠAVAJU BEZ OKLEVANJA I ODMAH.TO JE SRBIJI PREKO POTREBNO I UZ NJIH TREBA ODMAH STATI I ODMAH IH PODRŽATI DA VIŠE NIKADA SRBIJA NE IZGUBI UZALUD NI TREN A KAMOLI GODINU.

milezr

pre 13 godina

Reče čovek bez dana radnog staža koji troši hiljade evara po Berlinu i vozi (se u) Q7.

Ali 'ajde, čak i da zanemarimo ove displeje bolesnog nivoa korupcije...

Zašto, Čedomire Jovanoviću, daješ većinu toj i takvoj vladi već 2.5 godine? Zašto? Jel odatle finansiraš šoping ture ili...?

Ne verujem ovom čoveku ni reč. Isti je kao i oni koje kritikuje, a još gori od onih iz opozicije.

Deki

pre 13 godina

Ceda je jedan od retkih politicara koji moze nesto da ucini za Srbiju. On jedini ima neku realnu viziju za buducnost(za Srbiju, ne samo za svoj dzep) i iako je i on daleko od idealnog, realno je najmanje zlo od svih trenutnih politicara.

neso

pre 13 godina

bese jednom skromni student cedo a sad skromni cedo vozi besne dzipove i stanuje u vilama po dedinju ide na exskluzivna letovanja i nudi valjda vama slepima"resenja kako i vi kao i on imate besna kola vile itd

jovan

pre 13 godina

Lako je Cedo kritikovati kada si u opoziciji.Ja sam tvoj clan iz Svedske,medgutim mogu da ti budem i kriticar u sopstvenoj partiji,jer to je demokratski bar ovde u Svedskoj.Mozemo mi da pricamo da je ova Vlada ovakva ili onakva,ali moramo i da priznamo da je bila velika ekonomska kriza u svetu koja jos traje,i sta bi ti Cedo uradio da smo mi kojim slucajem bili na vlasti.Strani invenstitori nebi dosli u takvo vreme,vec bi cekali da vide kakav ce kraj biti,pa kada bi osetili da se znatno popravlja na bolje,onda bi ti strani invenstitori jedan po jedan spakovali kofere,i dosli bi u Srbiju da vide na licu mesta,gde je najbolje za ulaganje.
Ja nebranim ovu sadasnju vlast,ali mislim da je zasluzila prelaznu ocenu,zbog toga sto je spasila zemlju od bankrostva,stvorila je dobre preduslove za izvoz nase robe u inostranstvu,i poboljsala je BNP koji jer moras i ti priznati da je najveci u regionu.
E sad druga je stvar sto je nas narod nestrpljiv,jer on zeli preko noci bez nerada da prima platu kao u ono vreme Socijalizma.E toga nazalost vise nema,i samo jos da ti napomenem,da sam se zapanjio podatkom, da moji Srbi vise vole onih 80-tih godina u socijalmu nego ovih zadnjih deset godina u tranziciji.
Mislim Cedo da ces uvaziti moj stav,odnosno misljenje tvog clana stranke iz Svedske.
Pozdrav od Jovana

Vladimir

pre 13 godina

Redovno posecujem vasu stranicu na internetu i zaista samo lud covek moze da neprimeti kolku medijsku podrsku dajete Jovanovicu. Verovatno i samim tim sto ovaj komentar nece biti objavljen to ce biti potvrdjeno. Zao mi je sto je B92 pao na takav nivo a puna su im usta demokratije i europe!

acinic

pre 13 godina

Izgleda da samo Ceda ima hrabrosti i postenja da kaze istinu! Istina vrlo cesto boli!I pored snazne propagande vlasti.Jasno je da je situacija u drzavi katastrofalno losa! Neko treba da snosi posledice zbog toga. Medjutim nesto nisam cuo da je neko smenjen zbog nesposobnosti. Ili je dao sam ostavku. Srbija je banana drzava!

Зоран

pre 13 godina

Urduži se sa Vukom Jeremićem i Rasimom Ljajićem, pa da imam za koga da glasam... Inače ja ne izlazim na sledeće izbore.
(Gastos, 30. decembar 2010 01:55)

Слажем се, нека додају и Ђиласа, а и оног из Јагодине. Не шалим се, то су све људи од акције, филозофа нам је довољно, а и млакоња и позера.

Srki

pre 13 godina

Dzabe pricas dobri covece to!!!!
Niko nece uslisiti tvoje price jer smo mi narod koji ne voli promene korenite bar dobra vecina.
Zato jos uvek zivimo u demagogiji i po svemu sudeci zivecemo i narednih godina.
Zalosno ali istinito!!!
Jednostavno imamo nazalost ogromnu vecinu koja je protiv sustinskih i korenitih promena!!!

Cinik Ceda, cinik i ja...

pre 13 godina

@ Definitivno moj glas na narednim izborima za LDP!Najbolji su.Treba mladima dati sansu.
(Marko, 30. decembar 2010 03:20)
# Link komentara
Preporučujem (+71)
Ne preporučujem (-77)

Vidim da SVIH 71 clanova LDP-a, po partijskoj duznosti, lupaju pluseve cim Ceda otvori usta!

Шумадинац

pre 13 godina

Каже нам "бизнисмен" Чеда, који живи у вилетини, чува га државно обезбеђење са три аутомобила(о државном трошку), помаже му таст- бивши директор Фонда за Здравство, гласа у парламенту кад год треба, критикује ради форе,кадрови ЛДП су свуда у граду и шире на Шик позицијама(где је лова) ......јад и чемер.
Све сами себични каријеристи, пуни ко брод, замајавачи.

Mirko

pre 13 godina

Imali ste druze Jovanovicu 365 dana da oborite ovu nesposobnu vladu.Ukoliko me secanje ne vara drug Canak i Vi ste govorili kako ne mozete da obarate vladu jer trenutno nema niko bolji a sada na pricate price.Hajde sada budite posteni i recite koliko ste bili "dobri" u tim dilovima.Druze Jovanovicu ima itekako bolji od Vas i od druga Tadica.Biti bolji od Vas nije tesko.Samo je dovoljno biti posten i odmah su bolji od Vas.Drug Tadic i Vis te dno dna.

iseljenik

pre 13 godina

G dine Cedo,
U vlasti si od 2000 godine. Svi vi koji gubite izbore a vodje se stranaka trebali ste davno da date ostavke. To se radi u civilizovanim zemljama. A vama je glavniije vese sediste u skupstini od postenja i naroda. Najlakse je kritikovati, tesko je napraviti plan za Srbiju a jos mnogom teze staviti ga u delo. atoCedo popred kritike, PRWEDLOZI STA I KAKO TREBA PROMENITI, STA BI TI URADIO I U KOM VREMENSKOM PERIODU I SA KOJIM REZULTATIAM. Sve ostalo sto se prica je bezvredno. Svi kritikuju, svi znaju, svi su drugi krivi a ne oni. Sve dok tako se razmislja i ponasda nema promena ni znacajnijeg poboljsanja. Tragicno je da i poreed ovakvog siromastva narod stvarno ne shvata gde se Srbija stvarno nalazi. Dacu samo mali primer za razmisljanje, ako iko zeli da razmislja: Trcimo se da smo lideri a cinjenie su sledece:
Cak i ako Srbija bude imala godisnji rast od 5% godisnje sto je optimisticno Srbiji ce trebati oko 20 - 25 godina da dostigne sadasnji prihod po stanovniku koji sada ima Hrvatska. A svako u Srbiji cini mi se da zna gomilu stvari u cemu je Srbiaj LIDER u regionu!. Narode probudite se iz sanjarenja i pogledajte u sebe. Srbija je samo dobra, uspesna, nekorumpirana onoliko koliko ste vi - gradjani. A sto se tice Cede, pored gore recenog od sadasnjih politicara cini mi se da je on jos on najbolji. Sta onda reci o ostalima, komentari bi bili suvisni.

ex LDP glasač

pre 13 godina

Mladi stranački vojnici LDP-a izgleda da redovno čitaju komentare na B92, pa su obavestili gazdu o idealnom momentu za preuzanje glasova ozlojeđenih ex glasača DS-a. Da si, Čedomire, bio radikalan i kritičan prema vladi svo vreme, da ljudi koje si ubacio u beogradska javna preduzeća nisu ogrezli u korupciji i tako pokazali da nisu ništa bolji od prethodnika, LDP bi sada cvetao! Ovako, stari LDP glasači ti okreću leđa jer njima NE možeš više pričati bajke o poštenju svoje stranke (oni su ipak neka inteligencija ovog društva a to si prevideo), dok nove glasačko telo tražiš u ex DS biračima, što čisto sumnjam da će ti upaliti, jer te oni ne vole po defaultu. Drugim rečima, puk'o si Čedomire.

Tihi

pre 13 godina

Shta se bre pravish pametan,vecina nas zna i ko si shta si i ti i oni drugi.Prestanite da ljudima vredjate inteligenciju,to shto pricash zna i moja baba bre.Otvarash nam oci,ko mi budale pa neznamo kako nas unishtavate,a svi ste ista ekipa shibicara.

Kibo

pre 13 godina

Sve je Čeda lepo rekao i sviđa mi se. Pametno je sve sročio, optimistično i budi u svima nama optimizam da stvarno može bolje...
Ali mu nekako ne verujem, majku mu, to mi fali da glasam za njega... :-)))

Nikola

pre 13 godina

@ Definitivno moj glas na narednim izborima za LDP!Najbolji su.Treba mladima dati sansu.

Ceda ce do sezdesete da se provlaci kao mlad. Niti je mlad niti perspektivan niti pametan. Samo na tecnom srpskom cita ono sto je napisao neko u nekoj ambasadi.

Mirko

pre 13 godina

Pa Cedo ko je podrzao sve odluke u palamentu koje su dovele do ovog stanja? Ko je uvek u poslednjem trenutku podrzao vlast? A i poreklo imovine je problem Cedo. Ne budi licemer

Alex

pre 13 godina

"Ceda ce do sezdesete da se provlaci kao mlad. Niti je mlad niti perspektivan niti pametan. Samo na tecnom srpskom cita ono sto je napisao neko u nekoj ambasadi."

Pa kamo srece da smo slusali druge ambasade ne bi nas doveli do ovakve situacije. A koga smo mi sluasali? Pa ljude bez mozga: Kostunicu, Milosevica, Tadica... i sta smo dobili... nalazimo se na dnu. Pa jedan prosecan nemac nam manje zla zeli nego sto mi sebi samima zelimo. Dosadni ste sa cedinim dzipovima, moj komsija ima isti takav dzip i niko ga ne pita odakle mu. I sta me briga za cedin dzip... Milosevic nije imao dzip pa gde nas je doveo. Kao da je taj dzip merilo svega. I zalosno je sto se nas narod opet prima na te price, a vec smo jednom imali takvu situaciju u vezi Djindjica. Covek je bio satanizovan i oznacen kao mafijas i isto ste ga pljuvali kao sada Cedu. Sad niko ne prica da je Djindjic bio mafijas vec svi pricaju kako bi bilo bolje da je ostao ziv. ostavite cedu na miru covek samo govori istinu i za razliku od ovih drugih obrazovan je i dosta strucan. Pa onaj Kostunica on covek izgleda kao neko cudo izvadjeno iz neke kutije, ne ume dve recenice da sastavi ali on vam ne smeta iako se za vreme njegovog mandata odigrala pljacka veka sto se tice privatizacije.

Petar

pre 13 godina

Vecina u narodu ne razume o cemu on prica vec samo vodi racuna gde on zivi i kakva auta vozi.Za takve bi mozda najbolje bilo kada bi Ceda ziveo u satoru i jasio na magarcu.Pitanje je samo da li bi to bio primer jednog uspesnog i normalnog coveka u danasnjim uslovima.Sigurno da tada ne bi niko obracao paznju na njega.Narod je prevaren i zavarava se i dalje lazima kriminalaca.Jedini spas za narod i Srbiju su Ceda Canak i Draskovic treba im dati sansu jer to zasluzuju.

Maree

pre 13 godina

Ceda je politicar, nemojte da ste naivni. On izigrava opoziciju i to veoma neefikasno. Poslusajte to nesto u sebi sto sam siguran da svakome govori da nesto sa njim nije bas kako treba, da nije prirodno. Poslusajte intuiciju. Nama treba kompletna promena i nijedan politicar nam to ne moze pruziti.

Miloš

pre 13 godina

Nije problem u onome što Jovanović govori, već u onome što radi.

Pogledajte npr. kako izgleda njihova participacija u beogradskoj vlasti. LDP je Đilasov džoker.

Moje skromno mišljenje je da Čedomir Jovanović, kao i ostali političari, igra svoju ulogu, ni manje, ni više od toga. A njegova uloga je da sakupi glasove progresivnih građana i da ih onda, kada se stvari zaista lome i kada se donose ključne odluke, preda DS-u.

Ja rekoh, a vi partijski jurišnici navalite po minusima.

Ceda je daleko od savrsenog

pre 13 godina

Ma u Srbiji svi postenjacine.I svima smeta dzip.Pa takav isti dzip u Indjiji vozi gazda jedne manje kladionice.A nije politicar.Ako je prevozno sredstvo i necije odelo jedina stvar na osnovu koje se donosi misljenje i zauzima stav onda vaj je valjda jasno zasto zivimo u ovako usranoj zemlji.Pa da Jovanovic i dalje ide u starkama i farmerkama verovatno bi rekli "Vidi ovog nesposobnog slepca,nije ni za sebe nista stvorio,sta je on u stanju da uradi!" Dakle narode jadan si i smesan u isto vreme.Ova Jovanoviceva izjava je 99% realna.Mislim da je vaznije sta je rekao a ne ko je rekao.I istina je da ovde vecina NE ZELI PROMENE! Vecina zeli promene samo za sebe licno,da imaju koji evro vise u novcaniku,i tu je svakoj zelji za promenom kraj.Jadno.

Alex

pre 13 godina

Tacno sam znao da cete odmah da ga pljujete. Odmah krecu price o dzipovima i Cedinim parama, tako ste i Djindjica pljuvali dok je bio ziv i verovali kostunicinoj udbaskoj stampi da je djindjic mafijas i sta sve vec. Ceda jedini nudi politiku zdravog razuma. Nazalost Srbi to ne vole i ovde jedna razumna, moderna, liberalna opcija nikada ne moze da dobije vecinu.

darko

pre 13 godina

Sve sto je Jovanovic rekao obistinilo se.Neka neko napise sto se nije desilo,a da je Jovanovic rekao da ce se desiti,pocevsi od devedesetih i Milosevica, preko Kosova,Kostunice,Crne Gore do danas.Zato te Cedo ni nevole jer je najgore cuti istinu.Pogotovo o sebi.Nauci da lazes pa mozda i dobijes izbore.Evo pocni od Kosovo je Srbija,Srbija je lider u regionu,ucicemo u EU 2016,zaposlicemo 400000 novih radnika,presisacemo sve ex YU republike u standardu,sve ex YU drzave ce da propadnu bez srbije,strateski smo partneri Kini,Rusiji za Evropu,napravicemo autoputeve u sljedecih tri godine,privucicemo najvise stranih investitora u regionu,napravicemo BG metro u sljedecih dvije godine,modernizovat cemo prugu i vozovi ce ici 160 km u prosijeku,juzni tok ce krenuti do 2015,sa parama od telekoma rijesit cemo sve probleme...Pocni lagat Cedo bog te mazo vakat je...

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Tvog idejnog Vođu ludi Srbi ubiše, a Tebe ne razumeju, a skim bi mi da postanemo Evropejci, sa ovim što muvaju, muljaju, mute i prosipaju ?! E, neka ionako ubrzano nestajemo. Makar nešto dobro radimo za Kosovare, imaće prostora da se šire.

Milan

pre 13 godina

Ovde svi govore sistem je los, sistem ne valja, vodimo pogresnu politiku, a kada se pojavi neko ko na to ukazuje zadnjih deset godina, onda je on narkoman, mafijas, peder. Ajmo sad svi koji su protiv Cede da bace negativne glasove. Jer vi svi hocete promene a da rizikujete sa takvom jednom strankom ne zelite. Onda glasajte i dalje za DS g17 (namerno malim), i onda se opet vidimo za 5 godina ovde na istom mestu, samo tada mozda necete imati para ni za ADSL.
I verujte Tijanicevim medijima, verujte Tadicevoj propagandi u zadnjih 5 godina ma verujte svemu sto vam RTS prica. Ipak smo mi lideri u regionu.

Naknadna pamet

pre 13 godina

Pa Čedo ti si glasao u Parlamentu za štetočinski budžet za 2010. godinu, tako da ti ova priča ne pije vodu. Proćićeš na izborima isto kao i Vlada.

ZELJKO

pre 13 godina

NARAVNO U SRBIJI NE PRESTAJE IDEOLOŠKO POISTOVEĆIVANJE SA POLITIČARIMA,ZATO I DALJE VAŽI KRILATICA DA U SVAKOM SRBINU ŽIVI TITO.GOSPODIN JOVANOVIĆ JE KRIV ŠTO KAŽE ISTINU,TO JE ZORANA KOŠTALO ŽIVOTA.U SRBIJI REĆI ISTINU ZNAČI BITI PROGLAŠEN DRŽAVNIM NEPRIJATELJEM.ZNAM I SIGURAN SAM U JEDNO,OVA DRŽAVA MOŽE NAPRED SA DVOJICOM POLITIČARA,SA GOSPODINOM JOVANOVIĆEM I SA GOSPODINOM ĐILASOM JER OBOICA IMAJU HRABROSTI DA ISTINI U OČI GLEDAJU A STVARI REŠAVAJU BEZ OKLEVANJA I ODMAH.TO JE SRBIJI PREKO POTREBNO I UZ NJIH TREBA ODMAH STATI I ODMAH IH PODRŽATI DA VIŠE NIKADA SRBIJA NE IZGUBI UZALUD NI TREN A KAMOLI GODINU.

ja!

pre 13 godina

osamdesete- gospodarski izgubljena decenija.
devedesete- isto.
nulte- isto.
desete- isto?
rekao bi da stojimo. al kako se ostali krecu, mi zapravo... tonemo.

zex

pre 13 godina

Ja nemam pojma da li je LDP lopovska stranka ili nije ali u krajnjem slucaju to i nije vazno.... vazno je da nakon 20-50 godina uvidimo da su nasi biznismeni, DB, BIA obicni mafijasi, da probamo da se prepustimo strancimi (liberalizujemo 1000% trziste a ne ko sad imagirnarno u EU sa svim domacim lopovima na celu) i vidimo gde nas to vodi jer ako za 50 godina nismo skontali da nas "nasi" opljackase stvarno nema nam spasa...

Bobiska

pre 13 godina

Ceda prica svoju pricu...Ali je prica tacna.Cak i blaga.
Ne samo da ode godina(da je srece da je samo jedna godina).Vec sa njom Eps,Telekom,kurs dinara,standard gradjana,budzet,infrastruktura,mladi iz drzave sve to lepo ide sa ovom godinom..
HVALA TI TADICU,DINKICU,CVETKOVICU,MILOSAVLJEVICU,DACICU,DJELICU,SUTANOVCE SVIMA VAM HVALA...**********

apstinent

pre 13 godina

Glasao sam za LDP tokom poslednjih izbora, jer mi se dopada njigov program, a i celokupna ekipa.
MEDJUTIM, never again dok je Cheda na celu, jer je cista blasfemija i za svoju partiju i za ostale.
Liderstvo podrazumeva DAVANJE LICNOG PRIMERA, a Vas primer g.Jovanivicu ni u snu ne bih sledio.
Stoga, HAPPY NEW YEAR i sto dalje od mene sve sto je sumnjivo i mutno.
PS
A od Srbljanovicke ni glasa?
Bas se pitam zasto?

Z.U.C.

pre 13 godina

Ne mora neko da bude siromah, ili da pak zivi od mizerne plate pa da ima pravo da prica i planira kako da ovu zemlju izvede na ..bolji put. Cak postoje male sanse da od takvog dobijete pametan predlog, ne zato sto je glup vec zato sto mora da razmislja prvo o sebi. Ali nije stvar u pametnim PREDLOZIMA vec u onom sto neko uradi ili ne. Vec par dana jedan iz vladajuceg dela pokusava da nas ubedi kako radi kao konj. Nije stvar ni u uzaludnom radu. Pokazite nam sta ste uradili a ne pricajte nam sta ce te uraditi.

Dejan

pre 13 godina

Nista novo nam Jovanovic nije rekao. Izgubili smo poslednjih 20 godina tako da jos jedna godina nam vise nece znaciti nista....
Izuzev perioda optimizma koji nam je donela vlada Zoran Djindjica i 2006-2007 godine kada smo trosili nezaradjeno sve ostalo je bilo katastrofalno.....

gorki

pre 13 godina

Kako je Djindjic bio naivan. Rekao je "A sta ako Srbija stane!?..." E moj Zorane, nisi ni predpostaviti mogao da je Srbija od 2003 krenula unazad.

bonobo

pre 13 godina

Svi vi koji pljujete Cedu pljuvali ste i Djindjica (bar dok je bio ziv) A kad gledam za koga cu da glasam prvo se raspitam koga najvise mrze oni koji su mrzeli Zokija, delovi crkve, DSS-ovci, radikali, Db, Press, Kurir, Veternicani, navijaci, obrazovci, dveri, 88% robijasa, direktori preletaci, Tadicevi savetnici, neobrazovani(LDP ima ubedljivo najobrazovanije glasacko telo - ako ste pratili strukturu predizbornih anketa)... Neka Velja Ilic i Kostunica izadju na poligraf, neka DSovi lelemudi izvedu Milosevica iz kuce itd itd. Iste price>dzipovi, mafija, korupcija. Isti mentoli to kupe iako ne slusaju sta covek prica, iako ne prihvataju da LDP nije samo Ceda, vec i Vesna, Andric, Prokic... gledajte malo skupstinu. Da ih je neko poslusao...
Istina je da Ceda nije andjeo ali neka kamen prvi baci onaj koji je bez mrlje. U trenutnoj ponudi na politickoj sceni ko se jedini ne sluzi demagogijom, ulepsavanjem stvarnosti, praynim obecanjima, jeftinim udvaranjem priglupom i prostom populusu sa pola srednje skole i tri karijesa po lobanji. Pljujte, to znate, narocito po komsijskim kravama

Novica

pre 13 godina

Gospodin Čeda samo lelemudi. Ukazuje na greške, velike propuste ima viziju i šta? Samo skuplja poene i kad je glasanje u skupštini i od njega zavisi tutne se tu poneka para. Inače bi odavno izašao na ulicu da mu je stalo do Srbije.

Buki

pre 13 godina

Nazalost ne vidim nikog sposobnog da vodi ovu zemlju Srbiju . Predlazem da proglasimo protektorat i da damo sledecih deset godina da zemlju vode Japanci , da nas nauce radu i postenju ili da polako odlazimo jedan po jedan a ko poslednji izadje neka ugasi svetlo !

excapt

pre 13 godina

Ljudi, mi uopste ne treba da razmisljamo o promeni vlasti.Sto da bez veze bacamo desetine miliona evra na neke kvazi-kampanje u kojima nas svi lazu.Nego lepo, da nateramo ove produkte digestivnog trakta da rade svoj posao. Gde su sada pesme kao Geda Gluperda?Kako tamo Djole kaze: da stave ONI prest na celo, a da se razmislja o stavljanju jos neceg na njihovo celo. Znaci da se NATERAJU da rade.Da se PLASE naroda.Mi smo postavili njih. A ne oni nas.

sasa jokic

pre 13 godina

Nema ozbiljnog politicara na vidiku, stratega, autoriteta, znalca! Tako da cemo zivotariti i lagano propadati, jer stvarno ne vidim ko bi od postoecih "likova" mogao bilo sta da promeni!

paradoksalno puna nade

pre 13 godina

Činjenica da Čeda ne vidi nikog ko bi mogao da povede zemlju napred sem LDP u saradnji sa trenutnim rukovodstvom DS-a govori da Čeda, na veliku moju žalost, radi samo za svoj LIČNI interes i da ga ne zanima interes Srbije i mene kao građanina Srbije a ujedno i mene kao njegovog glasača na prethodnim izborima.

Građani imaju pravo da ne vide bolje političke snage jer očigledno da ti ljudi (nisu u mogućnosti da se istaknu u medijima) ali Čeda, kao političar, itekako ima kontakte i vrlo dobro poznaje koje osobe bi mogle da urade mnogo bolji posao od trenutnog rukovodstva DSa.

Nemam nameru da glasam za LDP jer su na korak od savremenog DS-a. A to nije mnogo drugačije od Tome Nikolića.

Dok se ne opamete da rade ne samo za svoj već i ZA INTERES SVOJE DRŽAVE I SVIH GRAĐANA SRBIJE (a ne samo članova stranaka) izlazim na glasanje i precrtavam listić. Neka pobedi Toma, šta ima veze. Od njega bar nikad nisam očekivala da mi stvori okolnosti da pošteno radim i zaradim pristojnu platu od koje mogu da sebi priuštim običan, jednostavan lep život.