Srbija

Petak, 06.08.2010.

18:22

Tadić: Značaj saradnje sa Bugarskom

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Bugarske Bojko Borisov, su tokom posete Tadića Bugarskoj, istakli značaj privredne saradnje država Balkana.

Izvor: Tanjug

Default images

Tadić je rekao da je sa Borisovim razgovarao o energetskim pitanjima, izgradnji putne infrastrukture, kao i saradnji u oblasti turizma.

Takođe, tema su bili i potencijali za srpske investicije u bugarsku nuklearku Belene.

Srbija je snažno krenula u završetak Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada i očekujem da ukupan pravac koridora koji prolazi kroz Srbiju bude završen do početka 2012. godine, rekao je predsednik Srbije, dodajući da je to značajno i za bugarsku ekonomiju.

Borisov je istakao značaj ekonomske saradnje dve zemlje, rekavši da će Bugarska raditi na dovršetku izgradnje auto-puta Sofija-Niš sa bugarske strane granice. Borisov je Tadića informisao da je zvanična Sofija potpisala ugovor o gasnom aranžmanu za Južni tok.

Podsetimo, Borisov je boravio u Beogradu krajem aprila i tada je rekao da je sa sa srpskim domaćinima u Beogradu dogovorio izgradnju autoputa Sofija - Niš do 1. maja 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: