Dugovi Utve pretvaraju se u kapital

Dug fabrike "Utva avioindustrija" gradu Pančevu i komunalnim preduzećima od 164 miliona dinara biće konvertovan u udeo u kapitalu preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

10:24

Default images

Gradski većnik zadužen za finansije Zoran Jovanović rekao je da Pančevo tim potezom pomaže "Utvi" da obnovi proizvodnju i uposli oko 250 svojih radnika.

"Njihov bilans biće bolji za skoro 170 miliona. Uverili su nas da imaju ugovore za 20 aviona ove godine i da je izgledan još jedan ugovor za 40 aviona sledeće godine, čime će oporaviti proizvodnju€œ", obrazložio je Jovanović.

Lokalna skupština je na inicijativu Radio-televizije Pančevo od Agencije za privatizaciju zatražila prekid privatizacije te medijske kuće.

"Pokrajinska vlada je još 2007. inicirala tako nešto kako bi se zaštitili programi na jezicima manjina. A sem toga zbog ekološke situacije u gradu ne želimo da rizikujemo da posle privatizacije vlasnik ugasi medije ili prestane da emituje informativni programa", izjavio je gradski većnik Nemanja Rotar.

Prema njegovoj oceni, neophodno je naći bolji model privatizacije koji će zaštititi informativni i ostale nekomercijalne programe.

Skupština Pančeva usvojila je rebalans budžeta kojim je on uvećan za 330 miliona dinara, a taj novac prenet je iz prošlogodišnjeg budžeta i namenjen je finansiranju osnovnih komunalnih i potreba zdravstva i školstva u Pančevui selima.

Odbornici su usvojili i predlog Gradskog veća za kreditno zaduženje budžeta od 218 miliona dinara kojim će biti finansirani izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u gradu i selima i drugi infrastrukturni projekti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: