Srbija

Utorak, 16.02.2010.

15:05

Domaći najjeftiniji za severni krak

Na tender za izgradnju 110 kilometara severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i od Subotice do Kelebije, dostavljene su tri ponude.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Kako je objavljeno u Ministarstvu za infrastrukturu, ponude su dostavile slovenačka kompanija Primorje, konzorcijum srpskih firmi čiji je nosilac Preduzeće za puteve Beograd i hrvatska firma „Hidroelektra niskogradnja“ u konzorcijumu sa firmom Vojiput iz Subotice.

Najnižu cenu ponudio je konzorcijum domaćih firmi od 9,97 milijardi dinara. Hrvatska firma ponudila je izgradnju te deonice za 11,55 milijardi dinara, a slovenačka za 13,47 milijardi dinara. Sa druge strane, direktor inžinjeringa Nibens grupe, kojoj pripada Preduzeće za puteve Beograd, Aleksandar Stanović kaže da "ne mora cena da bude fiksna, u tenderu postoje tri kvalifikacije za ponderisanje odnosno proračun najpovoljnijeg, a to su cena, rok i uslovi finansiranja... Nismo uračunali inflaciju zato što ne znamo kolika će biti“.

"Drago nam je što smo uspeli da formiramo konzorcijum na nacionalnom nivou. Naša ponuda je kvalitetna i u skladu sa uslovima tendera", rekao je Stanović i dodao da će "na izgradnji ove deonice biti direktno angažovano više od deset domaćih građevinskih firmi, što znači siguran posao za naše radnike u narednih godinu i po dana".

Prema njegovim rečima, indirektno će kroz ovaj posao biti uposleno još na desetine hiljada radnika iz razlicitih grana privrede koje prate izgradnju puteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: