U 2010. privući filmsku industriju

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) planira da Srbiju učini atraktivnom za snimanje stranih filmova i visokobudžetnih reklama.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2010.

09:02

Default images

Direktorka te agencije Vesna Perić kaže da SIEPA planira da u 2010. promoviše Srbiju kao "kreativno odredište" za snimanje stranih filmova i visokobudžetnih reklama, jer je to, kako je istakla, "dobra industrija, koje će uposliti i druge delatnosti u Srbiji".

Perićeva je kao primere navela da će filmska industrija uposliti tekstilnu industriju jer su potrebni kostimi, drvnu zbog scenografije, ali, dodala je, uticaće i na upošljavanje restorana, hotela i obezbeđenja.

Direktorka SIEPA je navela da je u isto vreme potrebno zaštititi domaću filmsku industriju i privući strance, jer je to jako dobro za imidž Srbije u svetu.

"Ako neki dobar glumac kaže da se dobro proveo u Srbiji i da je reditelj napravio dobar posao, to nam je veća reklama i jeftinija nego da na CNN-u imamo spot", rekla je ona.

Perićeva je rekla da je britanski glumac Ralf Fajns, koji je krajem prošle godiine boravio u Beogradu, najavio da će u glavnom gradu Srbije snimati film i istakao da ga je u Srbiju privukla kvalitetna radna snaga i mogućnost snimanja različitih lokacija.

"U Srbiji mogu da se snimaju pustinje, reke, jezera, što je čini pogodnim za filmsku industriju", rekla je direktorka SIEPA Vesna Perić agenciji Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: