Neprodato još 129 društvenih firmi

Državni sekretar za privredu i privatizaciju Nebojša Ćirić kaže da još nije prodato 129 društvenih firmi, od 40.000 koliko ih je bilo na početku privatizacije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.01.2010.

12:13

Default images

"Za prodaju na tenderu predviđeno je 48, a na aukciji 81 neprivatizovano (društveno) preduzeće", rekao je Ćirić i istakao da se uglavnom radi o preduzećima koja su više puta nuđena na prodaju i koja će, ako i na novim pozivima ne bude zainteresovanih kupaca, biti likvidirana ili će ići u stečaj.

Ćirić je dodao da je bila zakonska obaveza da počne postupak prodaje tih preduzeća, ali da zakonom nije definisano do kada on mora da se završi.

Prema njegovim rečima, još je nerešena i sudbina oko 130 preduzeća čiji su osnivači bile firme na teritoriji drugih republika bivše SRFJ. Ćirić je dodao da je novom uredbom produžen rok da se do 30. septembra 2010. godine sporazumom regulišu pitanja vlasništva kapitala u tim preduzećima.

Bivše matične firme moći će, kako je rekao, da preuzmu kapital u preduzećima u Srbiji, a ne njihovu imovinu, ali će se obavezati na socijalne programe koji će podrazumevati preuzimanje radnika kao i zabranu otudjenja imovine na odredjeni period.

"Do sada je sporazumno regulisano vlasništvo u tri firme koje su imale sedište na teritoriji drugih država, dok su za odredjeni broj preduzeća usaglašeni nacrti sporazuma, koji se nalaze u postupku pred nadležnim organima", rekao je državni sekretar u ministarstvu ekonomije Srbije Nebojša Ćirić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: