“Očekujemo puno ponuda za Geneks“

Ministarstvo ekonomije očekuje veliki broj ponuda za kupovinu imovine beogradskog Geneksa.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.03.2008.

15:08

Default images

Rok za slanje ponuda na tenderu za prodaju Geneksove imovine ističe 24. marta, a aukcijska prodaja zakazana je za 31. mart. Pomoćnik ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Nebojša Ćirić kaže da se nada " da će biti žestoko nadmetanje zainteresovanih kupaca, koji, prema uslovima tendera, mogu da budu samo ozbiljne kompanije".

On je naveo da je tendersku dokumentaciju za kupovinu imovine Geneksa u Beogradu otkupilo više od 20 zainteresovanih kupaca, a šest za kupovinu imovine na Kopaoniku.

Agencija za privatizaciju je krajem prošle godine objavila tender za prodaju hotela i drugih objekata nekadašnjeg Geneksa na Kopaoniku po početnoj ceni od 45 miliona evra i u Beogradu po početnoj ceni od 85 miliona evra.

Za sada je grčka kompanija Lampsa potvrdila da će dostaviti ponudu za kupovinu ukupne imovine Geneksa koja je ponuđena na prodaju, a nezvanično se pominje da bi konkurenti mogli da joj budu i beogradske kompanije Delta i MPC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: