Za vagone konkurisalo 20 kompanija

Na tender za nabavku 1.100 vagona za potrebe Železnica Srbije, koji ističe 27. septembra, prijavilo se 20 evropskih kompanija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.08.2007.

09:32

Default images

Generalni direktor Železnica Milanko Šarančić je rekao da bi do kraja godine posao trebalo da dobije pet ponuđača i da je realno da domaći proizvođači konkurišu za taj posao najverovatnije u okviru konzorcijuma.

On je dodao i da je povodom nabavke vagona za potrebe Železnice nedavno imao sastanak sa predstavnicima domaćih proizvođača i Sindikata metalaca Srbije i da "oni nisu imali dobru informaciju o uslovima tendera."

Domaći proizvođači vagona i šinskih vozila i predstavnici Sindikata su pre mesec dana u više navrata isticali da su uslovi tendera takvi da na njemu ne može da učestvuje nijedno preduzeće iz Srbije.

U Samostalnom sindikatu metalaca Srbije je tada rečeno da domaće kompanije mogu da zadovolje potrebe Železnice, ali da sva preduzeća iz te branše zajedno nemaju toliki promet na računu koji je tenderom propisan za jedno preduzeće.

Šarančić kaže da su potrebe Železnica Srbije takve da bi sve domaće fabrike trebalo da rade u tri smene, a pitanje je da li one mogu da uposle svoje kapacitete i odgovore na te potrebe zbog višegodišnjeg odliva kadrova i radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: