"Montenegro" uzeo avion Er Srbije, krije cenu

Avio-kompanija Montenegro erlajnz uzela je u kratkoročni zakup jedan od aviona kompanije Er Srbija, prenose podgoričke Vijesti.

Region

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2016.

12:33

Foto: Air Serbia

Kako piše list, u zakup sa posadom uzet je jedan od starih "boinga B 737-300“ koji su pripadali nekadašnjem JAT-u, a sada lete u Avioletu, Er Srbijnoj čarter kompaniji.

Prvi let za MA dvadeset i devet godina stari “boing“ obavio je u subotu, na relaciji Podgorica - Lion, i od tada se koristi na redovnim linijama za Beograd, Ljubljanu, Diseldorf i Frankfurt.

MA je bio prinuđen za kratkoročno iznajmljivanje, kako bi nadomestio privremeno “ispadanje iz saobraćaja“ jednog od dva svoja aviona tipa “foker F-100“.

List piše i da se letelica se nalazi u Velikoj Britaniji, gde će u sklopu redovnog održavanja, biti zamenjen jedan motor čiji je tehnološki resurs upotrebe istekao.

Iz menadžmenta nisu odgovorili na pitanje pod kojim komercijalnim uslovima su iznajmili avion i posadu kompanije Er Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: