Region

Ponedeljak, 30.06.2014.

14:25

Biznismen preuzima KAP do 12. jula

Novi vlasnik Kombinata aluminijuma Podgorica nikšićki biznismen Veselin Pejović zvanično će fabriku preuzeti 12. ili 13. jula, prenose crnogorski mediji.

Izvor: Tanjug

Default images

Pejović je "Dnevnim novinama" precizirao da sutra ne preuzima KAP, kako je ranije objavljeno, podsetivši da je rok za isplatu kupoprodajne cene 30 dana.

"Tek nakon toga preuzimam KAP. Znači, to ispada 12. ili 13. jula", potvrdio je Pejović.

Ako Elektroprivreda Crne Gore na skupštini akcionara, koja će biti održana 17. jula, ne odluči o zahtevu novog vlasnika KAP-a da plaća struju 38 evra po megavat satu, Pejović, ipak, neće biti na gubitku.

"Iz okruženja imam razne ponude. Stalno pristižu razni predlozi kompanija", kazao je Pejović i dodao da su ponude koje "uveliko" pristižu povoljnije.

KAP je prodat nikšičkom preduzeću "Uniprom" za 28 miliona evra, koliko je ta firma i ponudila za imovinu nekada najvećeg crnogorskog izvoznika i privrednog poslodavca.

Ugovor o kupoprodaji KAP-a potpisan je 10. juna u Podgorici i predviđa da kupac kupoprodajnu cenu izmiri u roku od 30 dana.

Pejović je nakon potpisivanja ugovora saopštio da će KAP preuzeti sa 300 radnika, od ukupno 720' koliko ih je bilo u trenutku prodaje.

Da li će ta brojka biti takva, Pejović nije siguran, i to će se znati nakon izveštaja bivšeg izvršnog direktora KAP-a Nebojše Dožića, koga je novi vlasnik zadužio da napravi program koliko je potrebno radnika u svakom sektoru fabrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: