Banka se odriče dela glavnice?

Privredna banka Zagreb je na adrese određenih klijenata poslala šok ponudu - odriče se kamate i dve trećine glavnice.

Region

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2012.

17:44

Default images

Zvuči kao prvoaprilska šala, ali nekim dužnicima u Hrvatskoj proteklih dana stigli su dopisi kojima im se nudi vansudska nagodba.

Predlažu im da plate manji deo duga, a ostalo će im otpisati.

Privredna banka Zagreb klijentima nudi nesvakidašnje obrazloženje - “Uvažavajući tešku ekonomsku krizu u državi i veliku nezaposlenost, PBZ odlučila Vam je kao svom klijentu-dužniku izaći u susret i pružiti mogućnost izmirenja duga pod izuzetno povoljnim uslovima”.

Navodi se i da bi se dužniku nagodbom potpuno otpisale kamate kao i deo glavnice do iznosa od 70 posto, a sudski bi se postupak obustavio i dužnik bi bio izbrisan sa crne liste.

Udruženja potrošača pozdravljaju potez PBZ-a i pozivaju druge banke da postupe tako. Tako bi se, kažu, olakšao nezavidan položaj građana u krizi, rasteretili sudovi, a banke bi naplatile deo ionako teško naplativih dugovanja i poslovanje rasteretile spornih potraživanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

17 h

Podeli: