Ruski biznismen prodao Maljevik

Kiparska kompanija C&S. limited novi je vlasnik zemljišta na Maljeviku, saznaju Dnevne novine.

Region

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2012.

11:31

Default images

Ta kiparska kompanija, za koju nezvanične informacije govore da iza nje stoji ruski kapital, kupila je firmu Sopnuba Montenegro koja je bila u vlasništvu, takođe ruskog investitora.

Dnevne novine pišu da je izvesno - da će doći do redefinisanja projekta čija je vrednost prvobitno iznosila 450 miliona evra. Kada je 2007. godine predsednik Opštine Bar Žarko Pavićević sa kompanijom "Sonuba Montenegro" potpisao ugovor o izgradnji ekskluzivnog hotelsko-turističkog kompleksa u uvali Maljevik, najavljeno je da će radovi biti završeni u septembru 2012. godine.

Danas, pet godina kasnije, umesto da se radovi privode kraju, oni praktično tek startuju.

Vrednost ugovora koji su potpisani 2007. godine bila je 53,7 miliona evra.

Naknada za plac iznosila je 160 evra za kvadrat, što je ukupno 32,5 miliona koje je investitor morao u celosti da uplati Opštini do 11. oktobra 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: