Crnogorci trljaju ruke zbog turizma

Ovogodišnja sezona u Crnoj Gori bolja je definitivno od prošlogodišnje, kažu turističi radnici, iako još svode račun.

Region

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2011.

08:31

Default images

Na zvaničan podatak koliko je Crna Gora stvarno zaradila od turističke sezone pričekaće se još makar do kraja ovog meseca ili početka narednog.

Ministar turizma Predrag Sekulić, ipak, kaže da rezultatima sezone, odnosno brojem gostiju i noćenja mora biti s razlogom zadovoljan. “Ono što treba odmah konstatovati kada se sređuju impresije o ukupnoj sezoni je to da smo imali novi kvalitet ponude, koji je iz godine u godinu sve bolji i koji prepoznaju naši partneri i turisti“, kazao je Sekulić.

Uspeh crnogorskog turizma, kaže ministar, više ne zavisi od toga da li će neke druge destinacije biti više ili manje atraktivne.

“Već možemo reći da imamo stalne goste koji su prepoznali kvalitet i lepotu naše ponude i ostali joj privrženi. Naravno, svake godine treba da ulažemo dodatne napore u poboljšanje kvaliteta ponude“, napominje on.

Sekulić dodaje da se nada da će od naredne godine niskobudžetna avio-kompanija povezati Crnu Goru kao klasičnu avio-destinaciju sa Evropom tokom čitave godine.

Prirodne lepote imamo, nedostaju nam hotelski kapaciteti visoke kategorije, to je poznato, ali se ozbiljno nadam da ćemo za koju godinu i taj nedostatak ispraviti realizacijom projekata Oraskoma na Luštici, Svetom Marku i Plavih horizonata, kao još nekih lokacija na kojima je predviđena izgradnja hotela visoke kategorije“, kazao je ministar.

U narednih nekoliko godina računa se na desetine hiljada novih visokokvalitetnih hotelskih ležajeva, što je izuzetno značajno s obzirom na to da sada ima ukupno oko 50.000 kreveta u hotelima raznih kategorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: