Region

Petak, 06.08.2010.

09:42

Slovenija:Četiri odsto više turista

U prvih šest meseci ove godine, Sloveniju je posetilo 1,19 miliona turista, što je za četiri odsto više nego u istom periodu lane.

Izvor: Tanjug

Default images

Turisti su ostvarili 3,5 miliona noćenja, ili za dva odsto više, saopštila je Turistička organizacija Slovenije.

Pozitivnim rezultatima je najviše doprineo mesec jun, kada je bilo za šest odsto više turista, nego u istom mesecu 2009. godine.

Prema podacima Slovenačkog statističkog zavoda, tu zemlju je u junu posetilo ukupno 260.000 turista, koji su ostvarili 768.000 noćenja, što je povećanje od jedan odsto. Inostranih turista bilo je za pet, a domaćih sa sedam odsto više.

Od ukupnog broja noćenja 55 odsto ostvarili su inostrani turisti, pri čemu je najveće učešće Italijana i Nemaca po 15 odsto, Austrijanaca 12, Britanaca sedam, Rusa pet, Holandjana četiri, Hrvata tri i Japanaca dva odsto. Najviše turista oko 25 odsto zabeleženo je na moru, dok je najveći broj noćenja -32 odsto ostvaren u banjama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – otimaju: Rusija uzvraća udarac

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o postupku nadoknade štete Rusiji i centralnoj Banci Rusije "izazavane neprijateljskim delovanjem SAD" koji predviđa da Moskva može da zapleni američku imovinu u Ruskoj Federaciji.

13:14

26.5.2024.

1 d

Podeli: