Srbija šalje gas korisnicima u BiH

Kompanija “BH gas” sklopila je aranžman sa Srbijagasom o interventoj isporuci prirodnog gasa dovoljnoj za potrebe većine individualnih potrošača u Sarajevu.

Region

Izvor: B92

Petak, 09.01.2009.

18:47

Default images

Direktor “BH gasa” Almir Bećarević kaže da se trenutno radi na zaključivanju ugovora sa isporučiocem gasa Eon-om o interventoj isporuci milion metara kubnih prirodnog gasa koja bi trebalo da počne sutra.

“Dogovor sa Srbijagasom postignut je uz podršku predsednika Srbije Borisa Tadića kome se zahvaljujem jer je, u vreme nestašice gasa u Evropi, dao političku saglasnost za ovu pomoć”, rekao je Bećarević.

On je napomenuo da pomoć iz Srbije nije dovoljna za toplane koje moraju nastaviti da rade na mazut, ali će biti dovoljna za većinu individualnih potrošača koji se greju isključivo na ovaj energent.

Direktor Sarajevogasa Istočno Sarajevo Slavo Krajišnik izjavio je da je prirodni gas iz pravca Srbije večeras počeo da stiže u BiH i da će u toku noći biti dostupan potrošačima.

“Reč je o 20 hiljada metara kubnih ovog energenta na sat. To je pomoć iz količina koje ima Srbija i usmerena je prema Sarajevu”, rekao je Krajišnik.

Prema Krajišnikovim rečima, ovakva isporuka prirodnog gasa biće nastavljena dok se ne normalizuje stanje, odnosno dok ne bude potpuno normalizovan dotok gasa iz Rusije i Ukrajine.

“Količine ne bi trebalo da se smanjuju. Ovaj gas koji stiže iz Srbije trebalo bi da na području Istočnog Sarajeva, prije svega, podmiri potrebe domaćinstava i javnih ustanova. Trebalo bi da gas tokom noći nesmetano buden pušten prema korisnicima”, dodao je Krajišnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: