Saudijci kupili rumunsku kompaniju

Kompanija „Al-Arrab Construction“ iz Saudijske Arabije kupila je 62,82 odsto akcija zavoda „Elektroputere Krajova“.

Region

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2007.

15:52

Default images

Rumunska agencija za privatizaciju je saopštila da su ove akcije prodate za sumu od 2,3 miliona evra, a saudijska kompanija se obavezuje da preuzme dug rumunskog preduzeća koji iznosi 61 milion evra, da uloži 37 miliona evra, i da dodatno investira 20 miliona evra kao i da očuva i poveća broj radnih mesta.

Predsednik Agencije za privatizaciju Teodor Atanasiu kaže da je vrednost potpisanog ugovora praktično preko 120 miliona evra, a saudijski investitor je obećao da će razviti i proizvodnju lokomotiva.

Stručnjaci komentarišu da je glavna meta te privatizacije zemljište od 61 hektara na kojem se nalazi kompanija i koje vredi 39,5 miliona evra, a proizvodni deo prodatog preduzeća ne zauzima više od polovine zemljišta.

Zavod "Elektroputere Krajova" osnovan je 1949. godine kao proizvođač opreme u oblasti energetike i železničkog saobraćaja. Kompanija je 1990. godine podeljena na sedam zasebnih jedinica, koje su se 1994. ujedinile u sadašnji holding. Preduzeće je postepeno ostalo bez sredstava i ušlo u kategoriju gubitnika kao jedan od pet najvećih dužnika državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: