Region

Nedelja, 10.07.2016.

16:38

Rusi jasni: EU pravila - kod nas to ne važi

Uslovi za izvoz proizvoda iz Republike Srpske u Rusku Federaciju bili su tema prve video-konferencije.

Izvor: Capital.ba

Rusi jasni: EU pravila - kod nas to ne važi
Foto: Thinkstock

Na konferenciji su učestvovali predstavnici nadležnih institucija Sankt Peterburga i Privredne komore Republike Srpske, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske i privrednika iz Srpske.

Iz Privredne komore Republike Srpske saopštili su da je na pitanja u vezi sa potrebnim sertifikatima za izvoz na tržište Ruske Federacije, usklađivanjem dokumentacije i proizvodnog procesa odgovarao stručnjak iz oblasti sertifikacije Centra za razvoj i podršku preduzetništvu iz Sankt Peterburga Dimitri Tutajev.

On je napomenuo da su uslovi za izvoz na tržište Ruske Federacije isti i za izvoz u sve zemlje članice Evroazijske unije, ali da standardi koji važe u EU ne važe i na ruskom tržištu.

„To znači da je za izvoz iz Republike Srpske, odnosno BiH, potrebno ispuniti uslove koje traže institucije Ruske Federacije, te da predstavnici Centra za razvoj i podršku preduzetništvu, preko Privredne komore Republike Srpske, stoje na raspolaganju domaćim privrednicima za sve vidove podrške“, rekao je Tutajev.

Nove video-konferencije sa predstavnicima nadležnih institucija iz Ruske Federacije trebalo bi da se održavaju i u narednom periodu, a termin održavanja i teme zavisiće od interesa domaćih privrednika

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Svet

EU dala zeleno svetlo Nemačkoj

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne železnice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

16:21

21.5.2024.

1 d

Podeli: