Šta ako imate stari TV i antenu?

Direktor Ratela Milan Janković izjavio je da prelazak sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog (TV) signala u Srbiji teče bez problema.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2015.

08:51

Default images
Foto: Freeimages

Kako je naveo, taj proces trebalo bi da bude okončan do 17. juna ove godine.

Janković je rekao da bi oprema za završetak druge faze digitalizacije trebalo da stigne krajem februara i da započne montaža.

"Glavni posao je na Javnom preduzeću Emisiona tehnika koje je i potpisalo ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o kreditu", rekao je on. Reč je o kreditu od 24 miliona evra za nabavku opreme za završetak procesa digitalizacije.

Janković je rekao i da je počelo obaveštavanje građana kroz reklamne poruke na javnih servisima i da bi nabavka set-top boksova za socijalno ugrožene kategorije gradjana trebalo da bude završena takođe krajem februara.

"Ostali građani mogu da biraju da li će da pređu na takav način prijema signala ili će izabrati kablovske operatere, IPTV ili satelitski prijem", rekao je on.

Janković je precizirao da građani koji trenutno primaju televizijski program preko antene, a nemaju televizor u koji je ugrađen DVBT-2 prijemnik ili MPEG4, moraju da nabave set-top boks.

"Oni koji koriste kablovskog operatera, IPTV ili satelitske antene imaće sve programe preko svojih operatera", rekao je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: