"Reforme podigle vrednost Telekoma"

Srbija može dobiti više novca od prodaje Telekoma Srbije danas nego kada je pre tri godine pokušana prodaja te kompanije, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 30.10.2014.

12:57

Default images

Premijer je u Jameni izjavio da će procedura oko privatizacije Telekoma Srbije biti završena u 2015. i da očekuje da Srbija može da dobije višu cenu nego 2011. godini kada je pokušaana privatizacija te kompanije.

"Treba da se ide na izbor privatizacionog savetnika a posle toga kreće se u kompletnu proceduru i verujem da to u 2015. godini može da bude završeno", rekao je Vučić novinarima. On je naveo i da veruje da može da se dobije više novca za Telekom nego u 2011. godini kada je vlada Mirka Cvetković pokušaala da proda tu kompaniju.

"Danas možemo da postignemo mnogo višu cenu zbog položaja Srbije i reformi koje preduzimamo", rekao je premijer.

Treba sačekati sledeću godinu i ocenu Svetske banke o uslovima poslovanjua u Srbiji za koje je ocenio da su posle usvajanje reformskih zakona mnogo bolji, kazao je premijer.

On je naveo da se teške reforme sprovode kako bi u 2016. Srbija ušla kao uspešna i ekonomski oporavljena zemlja.

Vučić je rekao da je na prošloj sednici vlade poručio ministrima da za svoje resore spreme budžete koji će na rashodnoj strani biti manji nego za ovu godinu kako bi se smanjio deficit.

"Hoćemo brzo i snažno da pobedimo krizu i da u 2016. godinu uđemo kao uspešna i ekonomski oporavljena zemlja", rekao je on novinarima u Jameni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: