Ćuprija na sporednom koloseku

Železnička stanica u Ćupriji i Ćuprija, posle 130 godina pruge Beograd - Niš, izgradnjom nove dvokolosečne pruge Gilje-Paraćin, postaju sporedni na koridoru 10.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

09:38

Default images

"Završetkom izgradnje deonice dvokolosecne pruge Gilje - Paraćin, u stanicu u Ćupriji će ulaziti samo lokalni vozovi i vozovi namenski za potrebe privrede Ćuprije", izjavio je Tanjugu odgovorni izvođač radova na dvokolosečnoj pruzi Željko R. Marković.

Sav međunarodni transportni saobraćaj će se odvijati novosagrađenom dvokolosečnom prugom Jagodina-Gilje-Paraćin, koja ne ide kroz Ćupriju, istakao je Marković i dodao da će Ćuprija sa Paraćinom biti povezana "posebnim, trećim, kolosekom".

Dvokolosečna pruga Gilje - Paraćin, projektovana za brzine vozova do 160,2 kilomatara na sat, planirano je da bude završena 18. novembra. Gradi je italijanska firma "Italiana costruzioni CAF" sredstvima kredita Evropske investicione banke. Investotor je JP "Železnice Srbije".

U okviru projekta izgradnje ove deonice pruge planirana je i rekonstrukcija stanice u Ćupriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: