Srpski rekorder u krađi struje

Prema, istina nepotvrđenim podacima, Afrim Aliju, vlasnik preduzeća "Agimi petrol“ iz Bujanovca je srpski rekorder u krađi struje.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

09:03

Default images

Bespravnim priključkom više svojih objekata na elektro mrežu, on je, prema prvim i nepotpunim rezultatima, oštetio je JP Elektroprivredu Srbije (EPS) za više od pet miliona dinara, saznaje B 92.

Zato su radnici EPS, uz asistenciju policije, isključili sa električne mreže sve objekte tog preduzeća: benzinsku pumpu, motel, bazen, građevinsku operativu, trgovinu i upravu preduzeća.

Policije je takođe efikasnom akcijom utvrdila veliki poreski dug preduzeća "Agimi petrol“ iz Bujanovca. Istovremeno je pronađeno više radnika koji su u preduzeću radili "na crno“.

Kako su ovo samo prvi, nezvanični rezultati, tačnu količinu ukradene struje, iznos poreskog duga i broj neprijavljenih radnika preduzeća "Agimi petrol“, utvrdiće istražni organi narednih nekoliko dana.

Protiv Afrima Aliua vlasnika "Agimi petrola“, koji je na odmoru van Srbije, podneta je krivična prijava zbog više prekršaja.

Zanimljiv je podatak da je privredno društvo "Agimi petrol“ ranije brisano iz evidencije Agencije za privredne registre, pa se postavlja pitanje kako je ono poslovalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: