Novosti:Popović i Rusi hoće RTB Bor

Biznismen Milan Popović zainteresovan je da zajedno sa preduzećem "Ruska bakarna kompanija" kupi većinski paket Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor".

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 17.04.2014.

08:17

Default images

"Potencijalno RTB 'Bor' bi, imajući u vidu rezerve bakra i zlata, mogao u bliskoj budućnosti da postanje navrednija i najprofitabilnija kompanija u Srbiji", rekao je Popović za "Večernje novosti" od četvrtka, a prenose agencije.

Prema njegovim rečima, država ne bi smela da dozvoli da se preduzeće rasparča, već bi sa potencijalnim investitorima trebala da sedne za sto i razgovara. "Ja bih voleo da učestvujem u tim razgovorima, zajedno sa mojim partnerima iz Rusije. Oni su jedni od najvećih investitora u bakarnoj industriji", precizirao je Popović.

On je naveo da bi u RTB "Bor" pored ulaganja od 300 miliona evra u topionicu, trebalo uložiti i oko 200 miliona u "osvajanje novih rudnika".

"Kada je RTB u pitanju, potvrda njegove blistave budućnosti je cena bakra, koja će u perspektivi i dalje rasti", ocenio je Popović.

Na pitanje o nasleđenim dugovima koje RTB ima, Popović odgovara da to nije ništa sporno, jer su, kaže, "sve velike kompanije, na neki način, opterećene dugovima i kreditima".

Po njemu, država nikako ne sme da dozvoli da se preduzeće rasparča i da na bilo koji način bude uvučeno u bilo kakve pravne bitke za oduzimanje i deljenje imovine, sve dok se ne uradi realno restrukturisanje.

On kaže da bi voleo da sa budućim premijerom razgovara o važnosti Bora, i da proba da mu objasni koliko je to preduzeće bitno za srpsku ekonomiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: