Slede isključenja dužnika za gas

Javno preduzeće Srbijagas saopštilo je da dugovanja domaćinstava za gas iznose 718 miliona dinara, što je manje od stotog dela ukupnih potraživanja preduzeća.

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2013.

18:18

Default images

Kako se navodi u saopštenju, ukupna potraživanja Srbijagasa od svih kupaca iznose oko 80 milijardi dinara, od čega više od 10 milijardi čini dug toplana, a 4,7 milijardi je dug distributera gasa.

Naglašava se i da Srbijagas "kontinuirano isključuje gas kupcima koji ne izmiruju svoje obaveze", a poslednji nalog za isključenje kupaca iz kategorije domaćinstava poslat je 9. oktobra.

Od 1. januara do 1. oktobra ove godine obustavljena je isporuka prirodnog gasa za 4.670 domaćinstava, od čega je pred grejnu sezonu isključeno 4.058.

Srbijagas je podsetio da je Vlada u avgustu preporučila tom preduzeću da reprogramira dug toplanama, ali je reprogram na dve do četiri mesečne rate omogućen i svim domaćinstvima koja su to zatražila. Na taj način dogovoreno je izmirenje duga za 900 kupaca prirodnog gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: