Šta je Dačić zamolio Lagardovu

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je posle sastanka sa direktorkom MMF-a Kristin Lagard, da ju je upoznao sa ekonomskom situacijom u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 17.05.2013.

09:29

Default images

"Sastanak je bio veoma dobar, ja sam upoznao Lagard sa aktuelnom situacijom u Srbiji i čitavom regionu i sa finansijskom situacijom u našoj zemlji i sa planovima i politikom Vlade Srbije kad je reč o ekonomsko socijalnim pitanjima", kazao je Dačić juče nakon razgovora u sedištu MMF-a u Vašingtonu.

On je istakao, da je Lagard zamolio za razumevanje teške ekonomske situacije u kojoj se Srbija nalazi.

"Kada su plate i penzije najniže u regionu, ne može se aranžman sa MMF-om graditi samo na smanjenju plata i penzija", rekao je Dačić. On je kazao da je upravo zato sa Lagard razgovarao o tome da se u narednim mesecima stvore uslovi da "sve ono što budemo dogovorili vodi ka jednom ekonomskom sistemu koji će biti održiv i koji će ići na smanjenje deficita, štednju i smanjenje javne potrošnje, ali koji ne bi bio nepodnošljiv za građane".

Premijer Srbije je susretom sa direktorkom MMF završio jednonedeljnu posetu SAD, koju je ocenio kao veoma uspešno, kako na ekonomskom, tako i na političkom planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: