Budžet SAD oborio cenu nafte

Cena sirove nafte je jutros pala, posle neuspeha političkih lidera u Vašingotinu da spreče stupanje na snagu automatskog smanjenja budžetskih izdataka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2013.

11:25

Default images

Nafta za orijentacionu isporuku u aprilu je, u elektronskom poslovanju na Njujorškoj robnoj berzi, pojeftinila za 20 centi, na 90,44 dolara za barel, prenela je agencija Frans pres.

Evropska marka "brent", koja se koristi za odredjivanje cena različitih tipova inostrane nafte, oslabila je za 17 centi, na 110,23 dolara za barel.
Automatsko rezanje budžetske potrošnje za oko 85 milijardi dolara stupilo je na snagu u petak, jer američki predsednik Barak Obama i Kongres nisu uspeli da postignu sporazum.
Međunarodni monetarni fond (MMF) je predvideo da bi ovakvi rezovi mogli smanjiti privredni rast SAD za 0,5 procentnih poena u 2013. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: