Dinkić: Spreman plan za Železaru

Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je da će sledeće nedelje rukovodstvu i sindikatima Železere Smederevo izložiti plan za pokretanje tog preduzeća.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2013.

17:51

Default images

Dinkić je istakao da do tada ruska kompanija Uralvagonzavod treba da se izjasni da li će ući u strateško partnerstvo u Železari.

"U svakoj opciji mi ćemo sledeće nedelja da pozovemo predstavnike rukovodstva i sindikata Železare i da iznesemo svoj plan za pokretanje proizvodnje", kazao je Dinkić.

"Mi smo spremili i drugu varijantu i prvi put ćemo je objaviti posle razgovora sa sindikatima i poslovodstvom Železare. U svakom slučaju imamo spreman plan'', kazao je on posle obilaska fabrike Fijat automobili Srbija u Kragujevcu.

Dinkić je na pitanje novinara da li bi Železara mogla da sarađuje sa fabrikom u Kragujevcu, kazao da smederevska železara nikada nije proizvodila limove za karoserije i da je to velika investicija od preko 100 miliona evra.

Kako piše beogradski list Blic, ruski Uralvagonzavod još nije spremio ponudu za Železaru Smederevo. Taj dnevnik navodi da je, prema nezvaničnim informacijama iz Moskve, Uralvagonzavod odustao od ideje da postane stoprocentni vlasnik smederevske železare.

Pregovori sa ruskim partnerom, a koji je na pretkvalifikacionom tenderu jedini pokazao interesovanje za kupovinu Železare Smederevo trebalo je da započnu sredinom ovog meseca.

Vlada Srbije je u januaru 2012. preuzela smederevsku železaru od američke kompanije Ju-Es stil (U.S. Steel) za jedan dolar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: