Grčka obezbedila novac za obveznice

Grčka Agencija za upravljanje javnim dugom prikupila je 4,06 milijardi evra na aukciji kratkoročnih dužničkih hartija, čime će isplatiti državne obveznice.

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2012.

13:09

Default images

Kamatna stopa na aukciji trezorskih zapisa sa rokom dospeća od 13 nedelja, bila je 4,43 odsto, što je 0,15 procentnih poena više nego na prošlomesečnoj aukciji, kada je kamata bila 4,28 odsto.

Pored porasta cene zaduživanja, zabeleženo je i smanjenje interesovanja investitora, ali je ipak ponuda bilo 1,36 odsto više nego trezorskih zapisa na aukciji.

Uspešna aukcija trezorskih zapisa znači da Atina neće morati da traži dodatnu pomoć od 3,2 milijarde evra za isplatu obveznica koje dospevaju na naplatu 20. avgusta, a drži ih Evropska centralna banka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: