Mrkonjić: Rešavamo Jat za 2 meseca

Ministar infranstrukture Srbije Milutin Mrkonjić najavio je da će u naredna dva meseca sigurno biti pronađeno rešenje za Jat ervejz.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

02:08

Default images

On je precizirao da će do kraja godine biti poznato "kuda ide" nacionalni avioprevoznik, zbog čega zaposleni u toj kompaniji ne bi trebalo da brinu.

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije je prvobitni rok za prijavu na tender produžilo za mesec dana zbog, kako su naveli, zahteva zainteresovanih investitora.

Prema saznanjima televizije Prva TV, "u igri" su dva ozbiljna kupca, među kojima je jedan iz Evropske unije, ali nijedan od njih još nije predao tendersku dokumentaciju.

U izjavi za ovu stanicu, Mrkonjić je negirao da je ministar ekonomije Nebojša Ćirić bio među konsultatima za prodaju Jat ervejza, kao i da je za te namene plaćeno šest miliona evra.

"Ćirić odlično radi svoj posao", istakao je Mrkonjić i napomenuo da je, povodom prodaje Jat evrejza, sve vreme angažovana samo jedna konsultantska kuća, kojoj je plaćeno "tri do četiri stotine hiljada evra".

Prodaja Jat ervejza, kako prenosi Prva TV, biće "fleksibilna", što znači da će sa kupcem biti dogovoreni eventualno osnivanje nove kompanije i njena veza sa sadašnjim nacionalnim avioprevoznikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: