Koridor 11 prioritet Vlade Srbije

U toku oktobra biće završeni razgovori sa zainteresovanim izvodjačima radova iz Kine, Azerbejžana i Turske o njihovom učešću na izgradnji Koridora 11.

Izvor: B92

Petak, 07.10.2011.

18:21

Default images

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da su izvođači radova iz te tri zemlje zainteresovani za deonice od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u ukupnoj dužini od oko 50 kilometara, a vrednost radova je procenjena na oko 220 miliona evra.

Ističući da očekuje da će ceo tender za te dve deonice biti završen do kraja oktobra, ministar Mrkonjić je dodao da očekuje da će se i konzorcijumi domaćih preduzeća pojaviti na tom tenderu.

"Koridor 11 i dalje ostaje prioritet Vlade Srbije", naglasio je resorni ministar i napomenuo da je izuzetno zadovoljan napretkom radova na deonici Korodora 11 kod Lajkovca.

Govoreći o radovima na Koridoru 10, Mrkonjić je istakao da će do kraja godine biti završeno ukupno 160 kilometara autoputa i raspisani tenderi za preostale deonice, uz podsećanje da će celokupan Koridor 10 biti završen do kraja 2013. godine.

Mrkonjić je napomenuo da će sledeće nedelje biti rešen i problem oko Nibens grupe koja je bila izvođač radova na Koridoru 10, a u medjuvremenu je otišla u stečaj.

Tokom obilaska gradilišta u Nepričavi izvođači radova su ministra Mrkonjića upoznali sa planom da za 15-ak dana asfaltiraju deonicu autoputa od 3,8 kilometara, koja će imati pun profil sa četiri trake.

Izvođači radova su najavili da će čitava deonica tog dela autoputa na Koridoru 11, u dužini od 12,5 kilometara i sa oko 1,4 kilometara mostova, biti završena u aprilu naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: