I Kanađane interesuje srpsko zlato

Kanadska kompanija "Reservoir Minerals" treća je firma koja je zainteresovana za preradu metala iz rudnika zlata "Čoka Marin" kod Majdanpeka.

Izvor: B92

Sreda, 07.09.2011.

10:28

Default images

Zainteresovanost za preradu te rude koja pored zlata, bakra i srebra ima veliki sadržaj štetnih metala zbog čega se neće prerađivati u borskoj topionici, imaju i švajcarske kompanije za preradu i trgovinu obojenih metala Glenkor i Trafigure.

Kako je saopšteno iz rudnika Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, kanadska firma je u pismu navela spremnost za saradnju sa drugim nalazištima, kao što je "Borska reka".

“Reservoir Minerals“ je zainteresovan da zajedno sa kombinatom bakra ulaže i u specifične razvojne projekte koje je identifikovao RTB.

Kanadski "Reservoir Minerals" predstavlja jednu je od dve kompanije koje su nastale reorganizacijom korporacije "Reservoir Kapital" zbog osnivanja odvojene istraživačke firme koja će biti fokusirana na srpsko rudarstvo.

Prema saopštenju, kanadsku kompaniju interesuju i obnovljivi izvori energije, pa u Srbiji već radi razvojne projekte hidroelektrana Brodarevo 1 i 2 na reci Lim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: