Delez preuzima Maksi u septembru

Belgijski Delez bi preuzimanje Delta Maksija trebalo da završi do kraja septembra. Građani mogu očekivati više domaće robe ali ne i jeftinije proizvode.

Izvor: B92

Petak, 15.07.2011.

01:52

Default images

Pošto su dobili odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije za preuzimanje svih 100 odsto akcija „Delta Maksija“, u „Delezu“ kažu da je ostalo još pravnih stvari koje treba rešiti.

Odluku Komisije, da preuzimanjem radnji ne narušavaju, niti sprečavaju konkurenciju, „Delez“ je čekao tri meseca. Bez nje ovaj međunarodni lanac nije mogao da započne poslovanje u Srbiji.
"Delez grupa“ je zadovoljna odlukom Komisije za zaštitu konkurencije.Međutim, kao što je saopšteno početkom marta, predstoji rešavanje i drugih pravnih pitanja koja će morati da budu regulisana pre nego što se zatvori transakcija. To je sasvim očekivano, imajući u vidu obim kupoprodajne transakcije. U ovom trenutku se ne zna sa preciznošću kada će transakcija biti zatvorena, ali se veruje da će, kako je planirano, sve biti rešeno do kraja septembra, odnosno trećeg kvartala ove godine", rečeno je u belgijskoj kompaniji.

Dogovor je da „Maksi“ bude prodat za 932,5 miliona evra. U cenu je uračunato i 300 miliona evra dugovanja ovog trgovinskog lanca. Dobavljači od dolaska „Deleza“ očekuju puno. Pre svega - kraće rokove plaćanja, što su Belgijanci i obećali.

Potrošači, s druge strane, očekuju povoljne cene. Ovaj lanac, međutim, ni u Belgiji ne važi za najjeftiniji, ali je menadžment obećao konkurentnu ponudu. Najmanje polovina asortimana u njihovim radnjama je domaćeg porekla.

Bitan koncept poslovanja „Deleza“ je i insistiranje na velikoj ponudi proizvoda privatne robne marke, čija je cena niža od artikala poznatih proizvođača. Stoga i kupci u Srbiji mogu da očekuju dalje jačanje ponude trgovinskih marki, koje već sada čine dobar deo asortimana „Delta Maksija“.

"Delez“ se u velikoj meri, u kategoriji svežih proizvoda, oslanja na domaće proizvođače.Tako je u prodavnicama u Belgiji mleko privatne robne marke u potpunosti domaće proizvodnje, svinjetina u belgijskim prodavnicama je 99 odsto belgijska, a slično je i sa teletinom", tvrdi Gij Elevo, potpredsednik te kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: