Slovenci mese pecivo u Fidelinki

Slovenačka pekarska industriija “Don don” koje u Srbiji plasira i proizvodi pekarski brend “Tvojih pet minuta”, zakupio je “Fidelinku pekara”.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2011.

11:39

Default images

Ugovor o zakupu potpisan je prošle nedelje, a predviđeno je da subotička pekara bude ogranak novog preduzeća "Fidelinka Pekara nova", uz obavezu da većina radnika ostane na svojim radnim mestima i da se nastavi proizvodnja pod brendom "Fidelinka pekara".

Pregovori između slovenačke kompanije, Pekare Fidelnike koja je bankrotirala, poverioca, stečajnog upravnika, Grada Subotice i gradskog Sindikata vođeni su mesecima, a ono što se sada očekuje jeste nastavak proizvodnje, a kasnije i mogućnost kupovine "Fidelinka pekare".
U Agenciji za privredne registre zabeleženo je da je 18. aprila osnovano preduzeće "Fidelinka pekara nova" sa sedištem u Pudarcima, gde je i sedište zakupca, preduzeća "M.A.Č. Don Don", čiji je većinski vlasnik istoimeno Slovenačko preduzeće. Zatupnik je Aleš Mozetič. Većina radnika "Fidelinka pekare" će ostati na svojim radnim mestima.

Inače, preduzeća “Don don” posluje na tržištu Slovenije, Hrvatske i Srbije sa brendom "Tvojih 5 minuta". U Srbiji je "Don Don" većinski vlasnik pekare PDM, koja se nalazi u mestu Pudarci.

Niška AIK banka je kao jedan od poverilaca subotičke Fidelinke podnela zahtev za pokretanje stečaja u toj kompaniji krajem jula prošle godine.

Dva meseca kasnije, Privredni sud u Subotici odbacio je zahtev za pokretanje stečajnog postupka u "Fidelinka pekari". Međutim, krajem marta Privredni sud u Subotici doneo je ipak rešenje o pokretanju stečajnog postupka i za Fidelinkinu Pekaru, koja je do tada bila izuzeta is stečaja, da bi krajem maja, po odluci Odbora poverilaca u Privrednom sudu u Subotici Fidelinkina „Pekara“ bankrotirala. Nakon toga je objavljen oglas o zakupu pekare, da bi prošle nedelje bio i potpisani ugovor o zakupu, što pretstavlja prvi pozitivan korak u navedenom sledu događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: